No és necessari cap donatiu extraordinari, aquest any podreu gaudir d’un bon sopar de Nadal, al mateix cost de sempre i alhora col·laborar amb una bona causa. Només heu de venir el 13 de desembre a qualsevol dels restaurants adscrits a la iniciativa “Dinners that Matter” i una part de l’import del sopar es destinarà a les persones amb Alzheimer.

Si encara no heu decidit on celebrar el sopar de Nadal, tenim varies propostes per llepar-vos els dits i alhora col·laborar en la millora de la qualitat de vida de les persones amb Alzheimer. Com és possible? Gràcies a la iniciativa Dinners that Matter (sopars que importen), disposeu d’un ampli llistat de restaurants de Barcelona que el proper 13 de desembre destinaran un 25% de la facturació d’aquella nit a Alzheimer Catalunya Fundació.

Un sopar d’empresa, amb amics o en família té més bon gust si tothom és conscient que la seva contribució té incidència directa en les persones més necessitades. L’Alzheimer, ara per ara, és un tipus de demència que no té cura, amb un pronòstic creixent i que suposa una gran alteració de la vida de les persones diagnosticades, així com del seu entorn més proper. Per això, tota aportació és molt valuosa i necessària per assegurar que les persones amb demència seguiran integrades a la societat i tindran les necessitats cobertes fins l’últim somriure. Perquè, malgrat la pèrdua de la memòria, la persona continua tenint emocions, desitjos i sentiments i es mereix que es tinguin en compte les seves preferències i el seu punt de vista.

 

 

On puc organitzar el sopar?

En aquest moment hi ha 17 restaurants adherits a la iniciativa, per a tots els gustos i butxaques. En aquest enllaç podreu consultar el llistat d’establiments i fer la vostra reserva pel 13 de desembre del 2017. Es tracta d’una gran oportunitat perquè entre tots col·laboreu en una causa molt necessària, sense que això suposi un cost addicional per a l’empresa o els treballadors.

Consulta el llistat de restaurants

 

Quina incidència tindrà la vostra aportació?

El 25% de la facturació dels sopars del 13 de desembre de tots els restaurants participants es destinarà íntegrament a un programa d’ajuda a gent gran i persones amb demència sense recursos impulsat per Alzheimer Catalunya. Des de fa 30 anys treballem incansablement per oferir suport emocional, millorar el benestar i conèixer de prop les necessitats de les persones amb Alzheimer mitjançant un acompanyament guiat i personalitzat.

Aproximadament un 10% de les persones tutelades (120) per aquesta entitat sense ànim de lucre disposen de recursos extremadament limitats i sense familiars ni entorn de suport. Des de la Fundació es genera un fons de solidaritat per cobrir les necessitats bàsiques que molt sovint no poden assumir:

  • Acompanyament (passejades, visites mèdiques, sortides d’esbarjo, etc.).
  • Despeses clíniques i productes farmacològics, roba, productes alimentaris i teràpies específiques, entre d’altres recursos de primera necessitat.

 

 

Gràcies a les aportacions de persones com vosaltres, en els darrers cinc anys hem fet possible:

  • 944 hores d’intervencions directes a domicili.
  • 234 hores de gestió directa d’intervenció social.
  • 232 hores en acompanyaments a persones a centres d’assistència diversos.
  • 050 hores en acompanyaments a persones a centres mèdics.
  • 613 hores de solidaritat amb persones sense recursos, entre moltes d’altres accions.

 

Esperem veure’t el proper 13 de desembre i entre tots, brindar perquè les persones amb Alzheimer tinguin una vida digna i molt aviat la demència formi part del passat! Si tens un restaurant o coneixes algú que en tingui, no dubtis en compartir la iniciativa per ampliar la xarxa de restaurants que hi participen. Junts sumem esforços!