T’AJUDEM

PROGRAMES PER A FAMILIARS I PACIENTS AMB ALZHEIMER

Tutela

L’objectiu d’aquest servei és ajudar i protegir a les persones afectades per una demència. Des de la Fundació Alzheimer Catalunya ens encarreguem de tutelar a aquells qui no tenen algú al seu voltant que se’n pugui fer càrrec.

Alzheimer Catalunya és una entitat tutelar des de 1993. Des de l’experiència, creiem que incorporar a la persona en la presa de decisions de la malaltia, si així ho vol, és imprescindible. A mesura que el deteriorament cognitiu avanci, la nostra intervenció com a tutors es guiarà en tot moment pels seus desitjos, preferències o necessitats. Defensarem els interessos i drets de la persona en tot moment.

DEMANAR CITA

Assessorament

La funció de l’assessor és valorar les necessitats de la persona afectada per una demència, de la seva família o del seu entorn. D’aquesta manera, pot suggerir els serveis més adequats per cada cas particular, organitzar com aconseguir-los i recolzar les persones en tot moment.

Demana cita, sense compromís.

Variarà segons les necessitats detectades.

Inclou

Metodologia única adaptada a cada persona i a les seves necessitats.
Informe, porposta de serveis, recursos i seguiment personalitzat.

DEMANAR CITA

VOLS SABER-NE MÉS?

Atenció psicològica

Tant les persones afectades per una demència com aquelles que els cuiden poden trobar-se aclaparades per sentiments o emocions difícils de suportar. Des d’Alzheimer Catalunya els ajudem a afrontar aquest patiment psicològic amb sessions a mida, orientades a solucionar els seus problemes.

Contracta una sessió en pocs clics:

Duració per sessió: 1h 30min.
Inclou

Psicòleg, gestió administrativa i una consulta al servei jurídic.

M’INTERESSA

VOLS SABER-NE MÉS?

Espai reminiscència

La reminiscència és una tècnica de comunicació entre la persona afectada per una demència i els que l’envolten. A través dels records, i d’elements que ajuden a evocar-los, es treballen les habilitats de la persona, el vincle amb els familiars, aspectes relacionats amb la vida del malalt i es busquen noves maneres de comunicació.

L’espai de reminiscència és un taller on apliquem diferents tècniques per desenvolupar l’empatia, l’escolta activa, les emocions o la comunicació verbal i no verbal durant les diferents fases de la malaltia. 

Duració per sessió: 1h 30min.
Format

9 sessions. Flexibles segons necessitat.

Participants

Màxim 20 persones

Inclou

Dos professionals, col·laboradors de suport, aprenents i voluntaris.

M’INTERESSA

VOLS SABER-NE MÉS?

Convivint amb el deteriorament cognitiu

Viure amb problemes de memòria té un gran impacte a la vida de les persones. No obstant això, afrontar-ho i compartir-ho amb la societat ens ajudarà a trobar noves maneres d’expressió. Per poder mirar cara a cara al deteriorament, i adaptar-nos a aquesta nova realitat, Alzheimer Catalunya ofereix sessions de desenvolupament i aprenentatge. Amb elles, la persona amb demència podrà apreciar tot allò que aporta a la societat.

DEMANAR CITA

Acompanyament grupal per a famílies

L’acompanyament grupal és un espai que s’ofereix al cuidador on trobar recolzament i on poder compartir, amb altres persones que estan en situacions similars, l’experiència que suposa tenir cura d’una persona amb demència.

L’objectiu d’aquest grup és informar-se, apropar-se i conèixer la malaltia. Aprofundir en sentiments i emocions, i en les reaccions que genera cuidar d’una persona o d’un mateix.

DEMANAR CITA

VOLS SABER-NE MÉS?

Assessoria legal

A través del servei jurídic informem i assessorem a persones afectades per una demència o als seus familiars sobre els procediments legals a seguir en funció de l’evolució de la malaltia.
T’ajudarem a conèixer les figures legals i accions més adequades en cada fase, i farem junts un seguiment de cada situació. Comencem a treballar?

DEMANAR CITA