La presidenta i el director de la fundació han participat en la jornada de presentació de la campanya al centre Diagonal Mar de Barcelona.

La suma d’esforços sempre és una bona idea, i encara més quan es tracta de recaptar fons per a persones que pateixen una malaltia sense cura, com l’Alzheimer. Per això, l’acte de presentació de la campanya “Dona tus recuerdos”, que ha tingut lloc en el Dia Mundial de l’Alzheimer, ha començat amb la frase “Jo també tinc Alzheimer”, per part de tots els ponents. Amb aquesta afirmació, les entitats participants han volgut subratllar l’abast de la demència, que va molt més enllà de la persona diagnosticada, ja que el seu voltant també en pateix les conseqüències i cada vegada està més present en moltes famílies.

La fundació Alzheimer Catalunya ha estat una de les escollides per rebre donacions de la campanya “Dona tus recuerdos”, una iniciativa de responsabilitat social corporativa del grup CBRE per recaptar fons destinats a entitats sense ànim de lucre d’arreu de l’estat dedicades a les persones  amb Alzheimer. La data escollida per la presentació no ha estat casualitat, el 21 de setembre, amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, representants de les diverses entitats que hi col·laboren, s’han aplegat al centre Diagonal Mar de Barcelona per explicar el seu projecte i reivindicar la necessitat de recursos per una malaltia amb un pronòstic creixent i, actualment, sense cura.

 

La Dra. Eulàlia Cucurella i Ignasi Ferrer durant la presentació.

 

La presidenta d’Alzheimer Catalunya, la Dra. Eulàlia Cucurella i el director de l’entitat, Ignasi Ferrer, han explicat els diferents programes de la fundació  i han ressaltat que les persones afectades per aquesta demència segueixen tenint sentiments i emocions fins a l’últim moment i per tant, l’entitat seguirà donant preponderància a la persona i a la malaltia. Cucurella també ha destacat els casos de diagnosi de la malaltia en edats precoces, una situació cada vegada més freqüent de la qual sovint no se’n parla.

La campanya “Dona tus recuerdos” té el suport d’accions al punt de venda en diferents centres comercials de CBRE. En el cas de Barcelona, El Triangle i Heron City recapten fons per Alzheimer Catalunya amb la venda de gomes d’esborrar sota el lema “Que no s’esborrin els records”, una campanya emmarcada dins de la iniciativa “Dona tus recuerdos”. A més a més, CBRE ha habilitat la plataforma online http://www.donatusrecuerdos.org per realitzar donatius a favor de  la lluita contra l’Alzheimer a través d’una de les entitats participants, com Alzheimer Catalunya.

 

Representants de CBRE i fundacions per la lluita contra l’Alzheimer durant la presentació de la campanya.