Fa 30 anys neixia Alzheimer Catalunya Fundació, i amb ella la convicció de que la voluntat de les persones és més forta que la por, que els prejudicis o que els símptomes.

Des de llavors i fins ara, seguim treballant per ajudar a les persones afectades, els seus familiars, i el seu entorn a viure amb més qualitat i seguir formant part de la societat, oferint suport continuat des de totes les dimensions possibles.

A mès, estem presents en projectes a nivell nacional i internacional de consultoria i formacions especialitzades per entitats i professionals que acompanyen i cuiden a persones que conviuen amb la demència.

L’Alzheimer és una malaltia dura, això és innegable, i de vegades hem viscut moments molt complicats. No obstant això, i per sort, tota aquesta dedicació ens ha tornat instants d’enorme felicitat: ens sentim profundament agraïts d’haver estat al costat de persones que acaben de ser diagnosticades, familiars que necessiten assessorament i alleujament emocional, i professionals que pretenen canviar la forma d’atendre, acompanyar i cuidar.

En els últims cinc anys hem destinat 224.178 hores a transformar la manera de tenir cura de les persones que conviuen amb algun tipus de demència, i més de 2.800 persones s’han pogut beneficiar dels nostres programes d’ajuda.

Només pels moments en que hem aconseguit dibuixar un somriure a aquesta persona que està lluitant contra l’oblit, i hem aconseguit que el seu entorn es senti més alleujat després de passar per la nostra seu… cada segon del nostre esforç val la pena.

I avui volem transmetre que aquest any ens han atorgat la Creu de Sant Jordi, una distinció anual que atorga la Generalitat de Catalunya a aquelles persones i entitats socials que «pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat especialment en el pla cívic i cultural».

Que es reconegui la nostra tasca i trajectòria amb aquest premi… no ens pot fer més feliços!

I a més de felicitat, aquest reconeixement sense cap dubte ens dóna forces per seguir treballant dia rere dia, tot i que sabem que els propers anys no seran fàcils. Les estadístiques anuncien que amb l’envelliment de la població, les demències i la malaltia d’Alzheimer afectaran cada vegada a més persones. S’estima que hi ha més de 47 milions de persones afectades i que el 2050 hi haurà més de 115 milions de persones diagnosticades d’Alzheimer, de les quals 19 milions a Europa.

Siguin les que siguin les persones que ens necessitin, a Alzheimer Catalunya Fundació farem tot el possible perquè totes les preocupacions que sorgeixin, tinguin resposta humana i professional.

Som un equip de 19 professionals; una petita família que viu amb molta dedicació, empatia i humanitat aquesta missió, i per això, de part de tot l’equip i de les persones i famílies a les que hem ajudat, volem donar les gràcies a totes les persones que han fet aquest reconeixement possible: a les que rebem cada setmana a la nostra seu, i a totes les que han dedicat un minut de la seva vida per donar suport a la petició de signatures que ens ha donat tanta visibilitat. GRÀCIES A TOTS I CADASCUN DE VOSALTRES!

I com no pot ser d’una altra manera … aquest és un bon moment per recordar que tú decideixes, LA DEMÈNCIA NO.

I és que gran part de la nostra tasca la podem realitzar gràcies a gent que com tu, decideix implicar-se i aportar el seu granet de sorra a aquesta causa, per ajudar-nos a impulsar tots els programes i eines necessàries quan un diagnòstic de demència apareix.

GRÀCIES DE PART DE LA FAMÍLIA ALZHEIMER CATALUNYA FUNDACIÓ!