El paper de les persones cuidadores és clau en la gestió de l’Alzheimer, un tipus de demència que afecta al voltant de 100.000 persones a Catalunya.

El programa Deuwatts de Betevé parla de l’Alzheimer i destaca la feina dels cuidadors i centres de dia a través dels testimonis de professionals del programa Ajudar i Protegir d’Alzheimer Catalunya, entre d’altres entitats que també treballen intensament per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb demència.

El programa mostra la tasca diària de persones de l’equip d’Alzheimer Catalunya, com l’Alberto Rodríguez, referent de l’àrea Ajudar i Protegir, i l’Anna Sales, Tècnica de suport de la mateixa àrea. Des d’Alzheimer Catalunya Fundació es posa especial atenció en la persona, perquè al llarg de tot el procés de la demència es tinguin en compte les seves preferències i el seu punt de vista. Tal i com explica l’Alberto Rodríguez, “cal anar un pas més enllà i connectar amb la persona”.

L’any 2016, Alzheimer Catalunya va dedicar 20.353 h d’acompanyament a persones en centres residencials i 50.052 h d’atenció a domicili, resultats que fan palesa la tasca feta, i la intenció de mantenir la persona en el seu entorn el màxim de temps possible, com acostuma a ser el seu desig.

Esperem que gaudiu d’aquest reportatge que ajuda a entendre com se senten les persones amb Alzheimer, així com l’entorn que en té cura.

 

Veure el reportatge