TENIR CURA ÉS POSSIBLE GRÀCIES A LES DONES

Avui, 8 de Març, dia de la dona, és un dia per a posar en valor el treball que moltes dones realitzen i que tan poca visibilitat té: les cures són possibles gràcies a elles

Dia de la Dona - Alzheimer Catalunya Fundació

Quan l’Alzheimer o algun altre tipus de demència apareix és imprescindible la figura del cuidador, encara que no existeix una professionalització real del món de les cures. Llavors, com es fa front a aquesta situació? Sol ser un familiar qui adquireix el rol de cuidador i s’encarrega d’acompanyar i vetllar pel benestar de la persona diagnosticada dia a dia i, en la majoria dels casos, durant molt anys.

Les dades que es recullen dels estudis fets per la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia i el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), revelen que el 89 per cent de les cuidadores a Espanya són dones: la majoria cònjuges i filles, amb edats compreses entre els 45 i els 65 anys.

Quan per a haver de cuidar a un familiar cal renunciar a la vida laboral també són les dones les que fan un pas al capdavant. Quan és per a fer-se càrrec dels fills el 92% de les renúncies són sol·licitades per dones. Si són per a la cura d’altres familiars el percentatge és del 83% (dades recopilades per UGT a partir de l’Enquesta de Població Activa).

Segons l’ONU, si les cures i el treball domèstic realitzats en la llar tinguessin valor econòmic representarien entre el 10 i el 39% del PIB.

A Alzheimer Catalunya Fundació 12 de les 18 persones que treballen són dones. Elles suposen el 66% d’aquesta família, el 66% de l’esforç, treball i lliurament amb què realitzem cada dia la nostra labor. Ana. Cecilia, Elena, Estel, Isabel, Karma, Magda, Olga, Paqui, Reyes, Romina i Sara fan possible que cada dia puguem estar al costat de persones que conviuen amb algun tipus de demència, de les seves famílies, dels seus cuidadors i d’altres professionals del sector. I és que en el món de les cures i la dependència les dones són un motor imprescindible.

Per tot això, des d’Alzheimer Catalunya Fundació us volem desitjar un feliç dia a totes les dones i donar-vos, una vegada més, les gràcies per fer possible un món millor.

I recorda que estem aquí per al que necessitis

Tu també vols ser un expert i rebre més informació sobre els grups de suport per a familiars gratuïts?

T’acaben de diagnosticar? Estàs cuidant d’una persona afectada? Vine i descobreix el nostre assessorament personalitzat gratuït

Gràcies a persones com tu, podem estar al costat de moltes famílies i oferir serveis gratuïts

M’interessa
Més informació
Vull col·laborar