Carregant Esdeveniments

La malaltia de l’Alzheimer i la majoria de demències afecten a la capacitat d’expressió i de comprensió de la persona que la pateix. Una de les principals dificultats amb la que ens trobem és la d’esbrinar allò que sent l’altre i com viu o reacciona en relació allò que li diem o fem i, moltes vegades, oblidem que el concepte comunicació va més enllà de la paraula.

Una paraula, un gest o una mirada poden ajudar a que la relació amb el nostre familiar sigui més fàcil. Podem expressar sentiments sense necessitat de paraules.

El taller respon a un plantejament pràctic amb recomanacions i consells que poden aplicar-se a les diverses situacions de la vida quotidiana: Amb quin to de veu hem de parlar? Quina mena de llenguatge és el més adequat per cada moment? Quina importància té el contacte físic, la expressió dels ulls, els silencis… Quins elements del nostre entorn entorpeixen una bona comunicació?

Posar-nos a la pell de l’altre ens permetrà comprendre millor algunes de les seves reaccions i aprendre a controlar les nostres paraules i gestos per tal de millorar la comunicació i comprensió.

L’objectiu del taller és proporcionar a les persones cuidadores i a la família de les persones afectades una sèrie de recursos bàsics per fer front a les dificultats comunicatives que solen acompanyar les diferents fases de la malaltia per tal que puguin millorar la comunicació amb la persona amb Alzheimer o altres demències tant a nivell comprensiu com expressiu.

La persona que impartirà el taller és l’Eulàlia Cucurella, presidenta d’Alzheimer Catalunya Fundació i treballadora social de formació, és una referent en la cura de les persones amb Alzheimer i les seves famílies.

Informació bàsica

 • Dates: 18 i 25 d’octubre
 • Horaris: de 18 a 20 h
 • Lloc: Vil·la Urània
 • Cost: 20 €

Inscripcions

  Data de naixement

  Sóc una persona afectadaSóc un familiar cuidadorSóc un familiar de l'entornSóc un professional

  Sí, he llegit, entenc i accepto l' Avís Legal i la Política de privadesa.
  Accepto rebre informació d'Alzheimer Catalunya Fundació