Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Dirigit a professionals i/o familiars que busquen enriquir les seves habilitats i, alhora, donar valor i sentit a la vida quotidiana de les persones grans amb o sense deteriorament cognitiu tot connectant amb els seus records mitjançant elements evocadors significatius relacionats amb la seva història de vida (objectes, imatges, textures…), per així poder generar un producte final que sigui vehicle per treballar les emocions i relacions de les persones grans.

 

OBJETIUS

  • Promoure el reconeixement del valor de l’experiència.
  • Reflexionar sobre la importància de la identitat del jo
  • Posar en relleu la novel·la de vida (la que la persona gran ens narra)
  • Aprenentatge de tècniques creatives a partir de la reminiscència.
  • Conceptualització de la construcció de la pròpia història de vida.

METODOLOGIA DEL TALLER

Amb una caixa com a suport acompanyarem el procés d’evocació dels records mitjançant la tècnica de la reminiscència (estimulació a partir dels sentits) per trobar els elements més importants i significatius de la vida de la persona, i ajudarem a trobar la manera de plasmar-los dins la caixa que esdevindrà una “caixa d’història de vida”.

La reminiscència és una tècnica que ens ajuda a mirar enrere i fer aflorar els records quasi oblidats mitjançant elements evocadors relacionats amb els sentits (olfacte, gust, tacte…). Aquests elements ens ajuden a connectar amb moments, dates i episodis importants de la vida de les persones per poder donar el valor i la individualitat que es mereixen. Ajuda a conciliar el passat amb el present, reforça la identitat i l’autoestima posant al centre d’atenció a la persona, fet que ens ajudarà a comprendre millor algunes emocions, actes i actituds sovint difícils d’interpretar sense conèixer bé el recorregut vital i, sobretot, subjectiu.

 

INSCRIPCIONS TANCADES

Caixes de reminiscència
17 de maig
De 10h a 14h. (4 hores)
29,90€

Vull inscriure’m

 

TENS DUBTES?

Soc una persona afectadaSoc un familiarSoc un cuidadorSoc un professionalAltres

Sí, he llegit, entenc i accepto l' Avís Legal i la Política de privadesa.
Accepto rebre informació d'Alzheimer Catalunya Fundació