Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

CURS PER A FAMILIARS I CUIDADORS

El dol podríem definir-lo com les reaccions d’una persona enfront les diverses pèrdues o enfront la mort d’un esser estimat. Es pot definir també com els pensaments, sentiments (incloent-hi els símptomes físics i emocionals) i accions conseqüents a l’anticipació o pèrdua d’una persona estimada. Les persones es preparen més per a qualsevol altre esdeveniment que per les pèrdues o la mort.

En el cas dels professionals en els que la seva pràctica incideix en l’atenció directa han de tenir en compte les concepcions ideològiques i mítiques tant de la persona atesa com les seves pròpies, sense oblidar las dels familiars. Així podrà oferir una atenció més personalitzada i d’acord, a ser possible, amb els desitjos de la persona.

La mort i especialment el procés de morir és una preocupació latent que ens afecta i que sovint ens crea un sentiment d’impotència.

 

OBJETIUS

  • Es pretén introduir als assistents en la reflexió dels diferents processos de pèrdues i dol que ens porta el deteriorament cognitiu així com l’acompanyament al dol i la mort.
  • Conceptes generals sobre els mites i simbolisme de la mort, motivacions del dol, etapes i manifestacions físiques, psicològiques i socials. El procés de morir, les pors i la comunicació.

 

METODOLOGIA DEL TALLER

Exposicions teòriques i audiovisuals. Exercicis pràctics.

 

 

INSCRIU-TE

Curs Procès del dol i pèrdua: com gestionar sentiments i emocions
7 maig
De 17h a 19h. (2 hores)
15,00€

Vull Inscriure’m

TENS DUBTES?

    Soc una persona afectadaSoc un familiarSoc un cuidadorSoc un professionalAltres

    Sí, he llegit, entenc i accepto l' Avís Legal i la Política de privadesa.
    Accepto rebre informació d'Alzheimer Catalunya Fundació