Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
Per què és important?

El professional ha de ponderar les seves decisions a partir dels desitjos i preferències de la persona a la que atén i les necessitats del seu entorn: família, cuidadors, veïns, i altres professionals. La persona que és atesa vol seguir vivint a casa però la seva fragilitat la fan vulnerable a determinades situacions. Que els desitjos i necessitats d’aquesta persona puguin ser respectats depèn en gran mesura del seu grau d’autonomia i competència en el dia a dia, en la seva quotidianitat. Com pot definir el professional l’estil de vida que una persona té i valorar els canvis que es produeixin si no és amb grans dosis d’intuïció i valentia?

 

Mitjançant la introducció de tecnologia de seguiment d’hàbits i rutines a distància es pot acompanyar la persona oferint-li seguretat per poder viure de forma autònoma. A més, aquestes noves eines aporten al professional la precisió que necessita a l’hora de prendre decisions i l’ajuden a contenir les pressions de l’entorn en defensa de la voluntat de la persona.

 

Per la seva banda, el professional ha d’estar preparat per incorporar la “tecnologia social” com a eina de treball (seguretat, acompanyament, diagnòstica …) i transmetre la informació que li aporta alhora que vetlla per la integritat dels drets en conflicte: Autonomia vs. Intimitat.

INSCRIU-T’HI    DESCARREGA’T EL PROGRAMA EN .PDF
Objectiu:

Donar a conèixer experiències de treball conjuntes en l’ús de tecnologia per millorar l’autonomia de la persona a través d’eines professionals i d’ajuda a la presa de decisions. A partir d’aquest aprenentatge s’obren noves línies de treball sobre com la societat veu el futur i quins reptes es plantegen respecte a l’aplicació de tecnologia d’ajuda en l’àmbit social.

A qui es dirigeix:
  • Administracions i organismes públics
  • Serveis Domiciliaris: SAD, Teleassistència…
  • Professionals dels serveis socials i sanitaris
  • Entitats i col·lectius ddel tercer sector i/o dependents
  • Professionals i investigadors de l’entorn envelliment i atenció centrada en la persona
  • Empreses del sector
Programa:

Ponents que participaran:

 

Asunción Torrents – Associació per la Vida Independent (AVI)
La Dra. Torrents és Cardiòloga del Servei de Cardiologia de l’Hospital Vall d’Hebrón. Actualment també presideix l’Associació per la Vida Independent.

 

 

 

Felip Miralles – Eurecat
Doctor en Enginyeria i Tecnologies Avançades per la Universitat de Barcelona.

 

 

Sandra Millet – Centre de Vida Independent
Es va llicenciar en Pedagogia terapèutica a la Universitat Central de Barcelona. Cocreadora del Centre de Vida Independent. Ha participat en diferents projectes I+D+I d’àmbit europeu. Compta amb una llarga experiència de més de 30 anys  en el camp de la discapacitat.

 

Enrique de la Vega – Eurecat
És llicenciat en Telecomunicacions per la Universidad Politécnica de Madrid. Director de productes digitals des de l’any 2015 a Eurecat.

 

 

 

Paqui Gómez – Alzheimer Catalunya Fundació
Paqui Gómez és Diplomada en Treball Social per la Universitat de Saragossa i Gerontòloga. Dedicada a acompanyar persones vulnerables des de fa més de 20 anys.

 

 

 

Eulàlia Cucurella – Alzheimer Catalunya Fundació
Llicenciada en Antropologia Social i Cultural, Diplomada en Treball Social i Gerontòloga per la Universitat de Barcelona. Des de 1974 acompanyant a persones afectades de demència o amb discapacitat psíquica, física o intel·lectual. Presidenta d’Alzheimer Catalunya Fundació.

 

 

Francesc Torralba – Universitat Ramon Llull
Francesc Torralba Roselló (Barcelona, 1967) és doctor en Filosofia i en Teologia. Dirigeix la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull i ensenya en diferents institucions superiors. Dirigeix el Ramon Llull Journal of Applied Ethics i l’anuari Ars Brevis de la Fundació Blanquerna.

 

 

Ulises Cortés – Universitat Politècnica de Catalunya
El Dr. Ulises Cortés va estudiar enginyeria a l’ Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey ITESM el 1982 i va obtenir el seu doctorat a la Universitat Politècnica de Catalunya el 1984; ha estat acadèmic durant més de 25 anys.

 

 

 

Xavier Roigé – Universitat de Barcelona
Doctor en Antropologia Social i Cultural, Professor Titular d’Antropologia Social a la universitat de Barcelona. Línies de treball: Parentiu i Noves Famílies, Patrimoni Cultural.

 

 

Entitats Col·laboradores:

INSCRIU-T’HI    DESCARREGA’T EL PROGRAMA EN .PDF