Els passats 10 i 12 de juliol, Elena Fernández Gamarra va participar el Curs  d’Estiu organitzat per Fundación Mattia, a San Sebastián, sobre “Cuidar como nos gustaria ser cuidados”.

En la seva exposició, Elena Fernandez va donar claus per a cuidar a la persona amb assertivitat, escolta activa, empatia i capacitat per regular els nostres propis sentiments. Va destacar la necessitat de tenir sentit del humor i calidesa afectiva en el tracte amb els altres. És el que se’n diu “competències toves” de cadascú. Combinen les habilitats socials, formes de ser i estar i l’apropament i comunicació a la que som capaços.

L’esser humà té també el que anomenem competències dures, que són les que fan que siguem seleccionats per a una feina, però les toves són les que faran que et quedis. Per aquest motiu són importants i tot i que és cert que aquestes competències son inherents a la persona, també s’han de practicar i per tant, ha d’haver una voluntat de canvi per poder cuidar bé.

Les jornades van ser seguides a través de les xarxes #CuidarBienUPV, on podreu trobar un resum de les ponències més rellevants i els diferents professionals que hi van participar, posant de manifest la importància de la xarxa comunitària en la cura de les persones.