Detalls

Quan una persona pateix un deteriorament cognitiu que afecta les seves capacitats per regir la seva vida, cal plantejar-se iniciar un procés de modificació de la capacitat legal que l’ajudi i el protegeixi en el seu dia a dia.
Dirigit als professionals que busquen conèixer els canals de comunicació i coordinació entre els professionals directes i els professionals judicials així com el procés de modificació de la capacitat i de les eines que disposa el professional directe per poder continuar vetllant per la persona.

 

Continguts:

  • Mesures de protecció prèvies davant persones vulnerables
  • Transformar la visió (valoració dels criteris i funcionament dels jutjats d’incapacitació)
  • Particularitats que afecten al procediment de modificació de la capacitat. Què ha de tenir en compte el professional i com ha de respondre.
  • La intervenció del Ministeri Fiscal en el procediment de modificació de la capacitat
  • Noves realitats (com apropar-nos a la persona i recuperar-la des d’una perspectiva relacional)
  • La prova en el procediment: l’exploració del jutge, l’informe mèdic-forense i l’audiència de parents
  • El Patrimoni. Com la persona pot protegir-ho abans. La seva gestió durant el procediment de modificació de la capacitat. Tutela i Curatela en la gestió patrimonial.
  • Les Entitats tutelars. Conceptualització i pràctica al càrrec judicial.
  • Decidir per un altre (Definició de dignitat, llibertat, ajuda i riscos i la seva gestió)

 

Descarregar dossier

 

 

Què ha significat pels professionals

Com a treballadora d’un centre residencial, sempre és molt complex haver de prendre la decisió de si cal fer o no un pas més per protegir a aquella persona que s’està deteriorant cognitivament i potser li manca el suport familiar i tot recau. Formacions com la que hem realitzat et fa pensar, analitzar i sobretot compartir dubtes amb professionals del món de la justícia que sempre els veus com a distants i inaccessibles (cosa que no ha passat en aquesta formació) i amb companys que segurament tenen els mateixos dubtés que tu.
Crec que s’haurien de fer més sovint aquestes formacions ja que en la nostra societat canviant, els criteris van canviar i cal que més sovint tinguem un espai de reflexió professional i personal per poder continuar treballant.

Gràcies a tots per aquesta formació!!

M.A.R. (Edició Tarragona)

 

“Un dels millors cursos que he fet. Em serveix moltíssim pel meu dia a dia, sobretot quan necessito informació sobre remocions de tuteles o incapacitacions. Sense cap dubte, aconsello fer el curs” 

Monica G.G.

 

Lloc: CaixaForum, Carrer dels Ciutadans, 19 17004 Girona
Horari: de 17h a 20h
Preu: 30 euros (curs subvencionat) inclou l’assistència a les 9 sessions programades
Data límit d’inscripcions: 27 de març de 2017. En cas de no arribar-se a un mínim d’assistents ens reservem el dret d’anul·lar la formació.

 

Amb la col·laboració de:
la-caixa

 

INSCRIPCIÓ

(contacteu abans de fer la inscripció per assegurar que encara quedin places)