Mar Juárez, sotscampiona de Catalunya de marxa atlètica i treballadora de Decathlon Mollet del Vallès.

Amb 23 anys recent complerts, és una de les millors marxadores nacionals. Es va iniciar en aquest esport als 12 anys i el que més la motiva és superar-se dia a dia. Aquest any s’ha sumat a la Marxa per l’Alzheimer

Quan vas començar a practicar la marxa atlètica? Com vas conèixer aquesta modalitat?

Vaig començar a fer marxa atlètica als 11 anys, però practicant atletisme porto des dels 5 anys. La marxa atlètica la vaig conèixer quan encara era corredora. Vaig començar a tenir problemes als genolls com a conseqüència de l’impacte de la cursa, i conseqüentment la particularitat, la poca informació i l’ambició que tenia sobre aquesta modalitat, van ser un cúmul de sentiments per començar a saber i practicar sobre aquesta modalitat tan peculiar però a la vegada tan contagiosa com és la marxa atlètica.

Quantes vegades surts a caminar o entrenes a la setmana?

Surto a caminar sempre que m’és possible, perquè és un dels meus hobbies preferits. A més a més,  considero que és una de les activitats més ‘fàcils’ de practicar i que més beneficis tant físics com psíquics, t’aporta.

Entrenar marxa atlètica depèn molt del moment de l’any en el que hi siguem, però aproximadament em poso les sabates per entrenar, 8-9 sessions setmanals.

Quin són els beneficis que has pogut observar sobre el teu cos i ment? Que t’aporta l’exercici?

La marxa atlètica m’ha ajudat a creure més amb mi mateixa, per adonar-me que, si vols i creus amb alguna cosa i hi lluites per allò, ho aconseguiràs.

Porto des de molt petita practicant esport, i considero que és la millor decisió que he pogut prendre mai. El fet de practicar esport, et crea una personalitat diferent, una responsabilitat, una manera de ser, una  bona capacitat de convenciment, de superació i la confiança en un mateix, que no existiria en tan alta mesura sense practicar esport. L’esport, també afecta molt sobre el nostre cos, ajudant a que siguem molt més dinàmics, coordinats i hàbils a l’hora de fer el nostre dia a dia.

mar-juarez-marxa-per-alzheimer

Recomanaries aquest exercici a….

A tot tipus de persones, ja siguin joves, adults o grans. Aquest exercici és peculiar perquè a diferència d’altres activitats, aquest no crea forts impactes als nostres músculs, la qual cosa significa que tots el que ens aportarà seran bons beneficis.

La persona que tingui ganes de practicar un esport senzill, fàcil i amb ganes de caminar molt, és la perfecta per la marxa atlètica.

Desaconsellaries aquest exercici a….

Persones que tinguin algun tipus de problema a la maluc.

Fas rutes exteriors o entrenes en circuit tancat? Si surts a l’exterior, quina ruta, de les que has fet, t’ha agradat més i perquè?

A la marxa atlètica hi existeixen dos tipus de modalitats, la marxa en ruta ( que es fa per un circuit de 1 o 2 km pels carrers d’una ciutat) o ve, marxa en pista aire lliure (on es realitzen voltes a una pista d’atletisme que té 400 metres).

Als entrenaments solem practicar marxa per l’exterior, per a que sigui més entretingut i puguem tindre més experiències al carrer.

El circuit que més em va agradar va ser a Eivissa, fa uns anys, on es marxava vorejant el mar, acompanyat d’un bon dia.

Serà la teva primera participació en l’acte Anem de Marxa per l’Alzheimer. Què t’ha motivat a sumar-t’hi?

És la meva primera participació en l’acte Anem de Marxa per l’Alzheimer, però tinc la sensació de com si portés més d’una, ja que les ganes de formar part d’aquesta edició, són molt encoratjadores i amb ganes de gaudir d’aquest gran esdeveniment.

La motivació per la meva primera participació ha sorgit a partir de les ganes de formar part d’un esdeveniment que uneix a persones per fer una societat millor. El fer marxa atlètica a la Marxa per l’Alzheimer, és una gran oportunitat per practicar el que més m’agrada en un lloc i una situació idònia per a compartir amb tothom aquests sentiments.

Per què recomanaries participar-hi?

Més que recomanar, m’agradaria dir convidar. Convidar a persones a que passin un bon matí a la Marxa per l’Alzheimer, ja que és tot un luxe poder practicar esport, aprendre una nova modalitat, compartir moments amb els altres mentre donem suport a l’Alzheimer.

 

Us recordem que el proper dia 15 d’octubre a les 10 del matí a Decathlon Mollet del vallés, oferirà una masterclass de marxa atlètica per a qui vulgui iniciar-se en aquest esport.

 

Véns de marxa amb nosaltres el proper 23 d’octubre? Inscriute!

logo-marxa