Acompanyar a persones que viuen amb una demència no és fàcil. Cal comprendre la malaltia, el repte que aquesta suposa i que, encara que les capacitats cognitives de la persona estan afectades, és capaç d’expressar-se més enllà del llenguatge.

És per aquest motiu que és necessari desenvolupar equips i professionals per apropar-nos a les persones i acompanyar les seves necessitats.

CONSULTORIA PER A PROFESSIONALS

La feina de consultoria és valorar el centre o organització conjuntament amb l’equip de treball i fer propostes a mida de la seva realitat.

Les propostes engloben la formació d’equips, la introducció de noves pràctiques o impulsar equips perquè aquests transformin el paradigma de l’organització, millorin les seves competències, i canviïn les estructures organitzatives per a millorar, encara més, la qualitat de vida de les persones que atenen.

Bases de la Validació

Dirigit a:
Professionals, des de qualsevol rol professional que busquen enriquir les seves habilitats i la vida quotidiana de les persones grans amb deteriorament cognitiu.

16 hores lectives impartides en 4 sessions formatives

Snoezelen

Dirigit a:
Professionals de l’àmbit sanitari que vulguin formar-se en aquesta metodologia dedicada a treballar la sensorialitat (tacte, oída, olfacte) per tal de millorar el benestar de les persones amb demència.

75 hores lectives dividides en tres mòduls.

La Reminiscència

Dirigit a:
Professionals, des de qualsevol rol professional que busquen enriquir les seves habilitats i la vida quotidiana de les persones grans amb deteriorament cognitiu, tot connectant amb els seus records mitjançant elements evocadors significatius relacionats amb la seva història de vida; seguint la metodologia RYCTT, Certificat Europeu creat per la Xarxa ERN (European Reminiscence Network).

16 hores lectives impartides en 6 sessions formatives de taller pràctic.

L’ACP a domicili

Dirigit a:
Empreses i professionals de Serveis d’Atenció Domiciliària.

El curs promou la detecció de les necessitats relacionals i psicològiques de les persones de les que hem de tenir cura, fomenta la potenciació i el desenvolupament de les capacitats i de les habilitats de les persones grans i promou l’escolta activa.

20 hores lectives

Humanitude

Dirigit a:
Professionals de l’àmbit sanitari i residencial.

L’Humanitude és una filosofia de cures basada en els vincles establerts entre professional i pacient, sigui quin sigui el seu estat o estatus. Es basa en quatre pilars principals: la mirada, la parla, el tacte i la verticalitat.

s332 hores 6 sessions formatives.

PROPERES FORMACIONS

Trobada cuidadora. Acomiadem l’any

16 desembre, 2021 | 10:00 am - 1:00 pm

Grups de Suport 2022 (Febrer – Juliol)

1 febrer, 2022 | 10:00 am - 5 juliol, 2022 | 10:00 am