Acompanyar a persones que viuen amb una demència no és fàcil. Cal comprendre la malaltia, el repte que aquesta suposa i que, encara que les capacitats cognitives de la persona estan afectades, és capaç d’expressar-se més enllà del llenguatge.

És per aquest motiu que és necessari desenvolupar equips i professionals per apropar-nos a les persones i acompanyar les seves necessitats.

CONSULTORIA PER A PROFESSIONALS

La feina de consultoria és valorar el centre o organització conjuntament amb l’equip de treball i fer propostes a mida de la seva realitat.

Les propostes engloben la formació d’equips, la introducció de noves pràctiques o impulsar equips perquè aquests transformin el paradigma de l’organització, millorin les seves competències, i canviïn les estructures organitzatives per a millorar, encara més, la qualitat de vida de les persones que atenen.

La Comunicació des de la Validació

Dirigit a:
Professionals, des de qualsevol rol professional que busquen enriquir les seves habilitats i la vida quotidiana de les persones grans amb deteriorament cognitiu.

16 hores lectives impartides en 4 sessions formatives

Dementia Care Mapping

Dirigit a:
El Dementia Care Mapping (DCM) ofereix un mètode d’identificar l’excel·lència de l’atenció des del punt de vista de la persona amb demència, receptora d’aquesta atenció. La formació en DCM Bàsic va dirigida a qualsevol professional que estigui en contacte amb persones amb deteriorament cognitiu i vulgui millorar la qualitat de la pràctica assistencial, sota l’Atenció Centrada en la Persona.

24 hores de formació impartida en 3 dies

La Reminiscència

Dirigit a:
Professionals, des de qualsevol rol professional que busquen enriquir les seves habilitats i la vida quotidiana de les persones grans amb deteriorament cognitiu, tot connectant amb els seus records mitjançant elements evocadors significatius relacionats amb la seva història de vida; seguint la metodologia RYCTT, Certificat Europeu creat per la Xarxa ERN (European Reminiscence Network).

16 hores lectives impartides en 6 sessions formatives i 8 sessions de taller pràctic.

La Relació com a Eix Fonamental del Professional Especialitzat

Dirigit a:
Les persones amb demència continuen tenint desitjos, emocions i pors, però desgraciadament la seva expressió és incoherent i fins i tot inapropiada socialment. Si som capaços de donar un significat diferent a conductes d’agressivitat, de confrontació, de no col·laboració, de desinhibició sexual i moltes altres que actualment considerem pròpies de la malalties de plantejar una proposta de treball per fer seguiment de l’última sessió.

8 hores lectives impartides en 2 sessions formatives

Desenvolupament de l’Empatia, l’Escolta Activa i la Confiança

Dirigit a:
La direcció d’organitzacions és, en ocasions, un rol que desenvolupa una sola persona en solitud en les organitzacions petites i mitjanes.
A través d’una exploració de l’organització obtenim una visió més propera a la realitat dels professionals i podem acompanyar-los des del coneixement de l’organització. Aquesta exploració té a veure amb els procediments i processos formals, com fer el mapa de comunicació i relació entre els diferents sistemes de la mateixa organització.

18 hores lectives impartides en 6 sessions formatives.

PROPERES FORMACIONS

Grup de Suport per a persones cuidadores (Abril – Juliol)

12 abril, 2021 | 10:30 am - 5 juliol, 2021 | 10:30 am

Recursos socials i legals per a cuidar

29 abril, 2021 | 6:00 pm - 6 maig, 2021 | 6:00 pm

Primera Trobada Cuidadora!

12 maig, 2021 | 10:00 am - 12:00 pm

Mindfulness. Parar per respirar

19 maig, 2021 | 4:00 pm - 16 juny, 2021 | 4:00 pm