Si fa temps que vols fer un donatiu solidari, apunta’t al Giving Tuesday, un moviment global per fomentar les bones accions.

El proper 28 de novembre, t’animem a col·laborar en la millora de la qualitat de vida de les persones amb demència, les quals, tot i la pèrdua de la memòria, tenen sentiments i emocions fins l’últim moment. Malgrat que qualsevol dia és un bon moment per fer un donatiu per l’Alzheimer, pels elevats recursos que es necessiten al llarg de tota la malaltia, aprofitem la data assenyalada del Giving Tuesday per a fer una crida general a la vostra col·laboració.

 

Com se sent una persona amb Alzheimer?

“Des que tinc això ja ningú em parla de futbol”, es queixa la Mercè, una dona amb Alzheimer incipient. Sempre li havia agradat molt comentar la temporada i ara els seus amics ja no saben com dirigir-se a ell. “No saben de què parlar amb mi”, comenta. Malauradament, la passió pel futbol que els unia ja forma part del passat, una situació que viuen moltes altres persones amb Alzheimer que, arran de la demència, s’han convertit en uns desconeguts per als seus familiars i amics. Les converses van minvant i sovint perden la capacitat de connectar els uns amb els altres, la qual cosa genera patiment i tensió en la família i l’entorn de la persona amb Alzheimer.

Actualment l’Alzheimer és una malaltia sense cura i amb un pronòstic creixent que implica uns costos molt elevats, tant per a les persones amb demència com per al seu entorn. Per aquest motiu, la fundació Alzheimer Catalunya treballa incansablement, 365 dies l’any, per millorar la qualitat de vida de les persones amb Alzheimer i oferir-los els recursos necessaris per poder tenir una vida digna i sentir-se integrats a la societat fins l’últim somriure.

 

Quin és l’abast de l’Alzheimer?

Cada 4 segons es diagnostica un nou cas d’Alzheimer al món. Això vol dir que, quan acabis de llegir aquest text probablement 15 persones ja hagin estat diagnosticades. Des d’Alzheimer Catalunya, ens adrecem a tu, als teus amics, familiars, i contactes per que ajudeu a persones com la Mercè. Perquè també et pot passar a tu o algú qui estimes.

Necessitem 25.000€ per poder ampliar el nostre suport i atenció a les persones amb Alzheimer, als seus familiars, cuidadors i, en definitiva, a qualsevol persona que requereixi acompanyament i ajuda per fer front a la malaltia. No et recordaran, no sabran qui ets però amb el teu gest hauràs contribuït a donar una mica més de sentit a la seva vida. Perquè des de fa 30 anys treballem per donar suport emocional, millorar el seu benestar i conèixer de prop les necessitats de les persones generant serveis que puguin donar resposta a aquestes, oferint un acompanyament guiat i personalitzat.

Gràcies per ajudar-nos a que no s’esborrin els records. Perquè encara que els moments s’oblidin, la persona conserva sentiments i emocions. Fins l’últim somriure, continua sent persona.

 

 

Què es el “Giving Tuesday”?

El Giving Tuesday o “dimarts de donació” en anglès, és un moviment global dedicat a fomentar les bones accions entre les persones. Sorgeix com una proposta alternativa al Black Friday i el Cyber Monday, dues jornades de descomptes pre-nadalencs arreu d’Europa i Estats Units per fomentar les compres anticipades de manera massiva. L’objectiu del Giving Tuesday és compensar aquest consumisme dedicant el 28 de novembre a celebrar l’acció de donar, ja siguin aliments, diners o temps i compartir-ho amb el hashtag #GivingTuesday per expandir aquesta causa.

 

 

Com puc fer el donatiu?

Pots fer la donació de la quantitat que escullis fent clic en aquest enllaç. A partir d’aquest moment passaràs a formar part de la base de dades d’Alzheimer Catalunya i, sempre que vulguis, rebràs un informe anual amb tota la informació referent a com s’han invertit els teus recursos i què hem fet per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb Alzheimer.

 

VULL FER UN DONATIU