Les persones, continuen sent persones per damunt de tot i fins el darrer somriure. Potser no recordaran, però els sentiments continuen molt presents. Tenir cura d’aquests sentiments, farà que el seu dia a dia tingui una millor qualitat de vida.

Avui fa un dia preciós, el sol brilla radiant i m’escalfa sense tenir calor. Deu ser primavera, segur.

M’agrada asseure’m al banc del parc, escolto els ocells cantar, la canalla com juga a la sorra i les mares com xerren entre elles. Al meu costat hi ha una dona, em mira i somriu. És molt maca, la seva mirada és dolça i el somriure sincer. Desvia la mirada cap on estan els nens, ben segur que deu estar vigilant al seu fill o filla.

M’agrada asseure’m al banc del parc. Hi ha un gos que corre buscant el que li ha llençat el seu amo. És eixerit i mou la cua, està content. Ara empaita un colom.

M’agrada asseure’m al banc del parc. Miro els nens, un està plorant, crec que la nena del jersei de ratlles li ha tret la seva joguina, ara li torna i li fa un petó. Com són de dolços i senzills els nens! La nena segueix jugant, ara em mira, em saluda i somriu, la saludo amb la mà i de seguida l’abaixo. Potser saluda a la dona que tinc al costat, no ho sé. Miro el cel, blau, intens, clar.

M’agrada asseure’m al banc del parc. La nena s’apropa al banc.

Sí, segur que la dona que tinc al costat és la seva mare. Camina poc a poc, d’aquella manera tan especial que tenen els nens petits quan comencen a fer-ho, sembla que estiguin mig marejats. S’apropa cap a mi.

– Avi!

Avi? M’ha dit avi… Sí, és la petita Mariona, és la nineta dels meus ulls, i al costat tinc l’Emma, la meva filla mitjana. Com s’assemblen les dues. Agafo les seves manetes i li beso.

– Papà, estàs bé? Vols que marxem?

Li faig que no amb el cap. Estic bé aquí. Miro als nens, i veig com la nena que tinc al costat se’n va a jugar amb la canalla que hi ha a la sorra. La dona que tinc al costat em somriu.

M’agrada asseure’m al banc del parc.

Karma Ruescas - Administració i recepció - Alzheimer Catalunya Fundació

Karma Ruescas
Administració Àrea Econòmica
Programa Ajudar i Protegir