Project Description

Ajudar i protegir

Exercim funcions de tutela i pretutela de persones afectades mitjançant conveni amb l’Administració Pública, mantenint en tot moment la perspectiva i voluntat de la persona. A més oferim solucions i respostes des de l’àmbit jurídic a persones amb demència i al seu entorn.

0
persones tutelades i pre-tutelades
0
famílies han rebut assessorament jurídic
0
hores en acompanyaments a persones a centres (mèdics, fisioterapeutes…)

Què et podem oferir?

ASSESORIA JURÍDICA

Saps què és una incapacitació? La tutela? La pretutela?

Orientem sobre aspectes legals que sorgeixen amb el diagnòstic d’una demència

GESTIÓ DE LA TUTELA

Possibilitem ser nomenats tutors legals per les persones afectades, per afrontar l’evolució de la malaltia amb seguretat, tranquil·litat i mantenint la seva voluntat, autonomia i dignitat

GESTIÓ DE TESTAMENTÀRIA

Oferim als hereus de les persones que tutelem la possibilitat de gestionar tot el procediment vinculat amb la testamentària a fi de facilitar i agilitzar els tràmits legals

Prevenció i abordatge del maltractament envers les persones grans

Des d’Alzheimer Catalunya Fundació, impulsem un programa per a prevenir i gestionar situacions de maltractament cap a les persones grans. Malauradament, hi ha moltes formes de patir-lo. L’ abús, la negligència i l’ explotació econòmica són tres de les causes més comunes.

Si necessites suport com a professional o si tu o algú del teu entorn, és una persona adulta de més de 60 anys i es troba en una situació de risc, pots contactar al correu electrònic atencio@alzheimercatalunya.org. Ens posarem en contacte amb tu en menys de 24 hores.

Si és una situació de perill imminent contacta amb els serveis d’emergències (112).