Project Description

Com podem ajudar-te?

Sabem perfectament que amb el diagnòstic d’una demència, ja sigui en primera persona o en el nostre entorn més proper, comença una etapa que de vegades es fa molt complicada.

Tractar de fer front a aquesta situació de forma individual és insostenible i el millor és demanar ajuda.

No deixis que això et desbordi. No estàs sol, i tens a la teva disposició:

0
Famílies beneficiàries dels grups de suport
0
Famílies han rebut assesorament jurídic

Assessorament personalitzat
GRATUÏT!

QUÈ ÉS?

La funció de l’assessor és valorar les necessitats de la persona afectada per una demència, de la seva família o del seu entorn. D’aquesta manera, pot suggerir els serveis més adequats per cada cas particular, organitzar com aconseguir-los i donar suport a les persones en tot moment.

T’acaben de diagnosticar? Ets cuidador i et sents perdut? Cansat? Valorem les necessitats de la persona afectada per una demència, de la seva família o del seu entorn per suggerir els recursos i recomanacions més adequats.

Suport emocional

QUÈ ÉS?

Tant les persones afectades per una demència com aquelles que els cuiden poden trobar-se aclaparades per sentiments o emocions difícils de suportar. Des d’Alzheimer Catalunya els ajudem a afrontar aquest patiment psicològic amb sessions a mida, orientades a solucionar els seus problemes.

Un espai on trobar suport i poder compartir l’experiència de cuidar d’una persona que pateix una demència.

Acompanyament grupal per a famílies
GRATUÏT!

QUÈ ÉS?

L’acompanyament grupal és un espai que s’ofereix al cuidador on trobar suport i on poder compartir, amb altres persones que estan en situacions similars, l’experiència que suposa tenir cura d’una persona amb demència. L’objetiu d’aquest grup és informar-se, apropar-se i conèixer la malaltia. A més permet aprofundir en sentiments i emocions, i en les reaccions que genera cuidar d’una persona o d’un mateix.

Per cuidadors que necessiten suport i augmentar el coneixement sobre com tenir cura d’una persona amb demència.

Espai reminiscència

QUÈ ÉS?

L’espai de reminiscència és un taller on apliquem diferents tècniques per desenvolupar l’empatia, l’escolta activa, les emocions o la comunicació verbal i no verbal durant les diferents fases de la malaltia. 

La reminiscència és una tècnica de comunicació entre la persona afectada per una demència i els que l’envolten. A través dels records, i d’elements que ajuden a evocar-los, es treballen les habilitats de la persona, el vincle amb els familiars, aspectes relacionats amb la vida del malalt i es busquen noves maneres de comunicació.

Quan temps fa que la demència no el deixa parlar amb tu? La reminiscència és una tècnica de comunicació entre la persona afectada per una demència i els que l’envolten a través dels records, i d’elements que ajuden a evocar-los.

Convivint amb el deteriorament cognitiu

QUÈ ÉS?

Viure amb problemes de memòria té un gran impacte a la vida de les persones. No obstant això, afrontar-ho i compartir-ho amb la societat ens ajudarà a trobar noves maneres d’expressió. Per poder mirar cara a cara al deteriorament, i adaptar-nos a aquesta nova realitat, Alzheimer Catalunya ofereix sessions de desenvolupament i aprenentatge. Amb elles, la persona amb demència podrà apreciar tot allò que aporta a la societat.

El canvi que suposa el diagnòstic d’una demència ens obliga a adaptar-nos a una situació nova. Transformem la forma de viure i acompanyar en el dia a dia

I et derivem

a teràpies que milloren la qualitat de vida de la persona afectada

  •  Canoterapia

  •  Snoezelen

  •  Musicoteràpia

  •  Fisioteràpia

  •  Autonomia i adaptacions a la llar

  • Mediació artística

  •  Logopèdia

JUNTS FEM POSSIBLE ESTAR AL COSTAT DE MOLTES FAMÍLIES