Encara no t’has inscrit? Fes-ho ja aqui. Estem a la recta final, i aquest proper diumenge 30 de setembre omplirem el Parc de la Barceloneta per donar visibilitat a les persones afectades per la Malaltia d’Alzheimer o qualsevol altre tipus de demència.

1.Desmitificar les demències

Generalment la paraula demència s’usa de forma incorrecta i fins i tot pejorativa. Patir demència no significa estar boig. Les demèncias són un terme general que descriu un deteriorament de la capacitat mental i fa referència a un conjunt de símptomes com a conseqüència d’un dany o d’una malaltia neurològica.

2.Darrere de cada diagnòstic, canvia la vida d’una família sencera

Les conseqüències directes de la malaltia les pateix la persona afectada, però cada nou cas que es diagnostica canvia la vida a una família sencera. Sovint sorgeixen problemàtiques relacionades amb l’economia familiar que poden causar molt estrès a famílies i cuidadors, que necessiten rebre suport per part dels serveis sanitaris, socials, financers i jurídics pertinents.

Les persones diagnosticades de la Malaltia d’Alzheimer requereixen cures constants, de manera que el més habitual és, mentre encara viu en el seu domicili, que hi hagi un cuidador principal. En la major part dels casos, les cures i la responsabilitat d’acompanyar el pacient generalment sol recaure en una persona de l’entorn familiar més proper, i gairebé sempre la figura de cuidadora principal correspon a una dona.

3.Perquè després d’un diagnòstic hi ha molta vida

Encara actualment no hi ha cap tractament reconegut i eficaç que pugui curar l’Alzheimer o revertir la seva evolució progressiva, una detecció precoç i un correcte acompanyament, ajuden a millorar l´evolució i a retardar la mort de les neurones.
I l’Anem de Marxa és un clar exemple d’això, persones afectades participaran en la nostra caminada solidària!

4.Per donar visibilitat a una dura realitat

El major factor de risc per patir Alzheimer és l’envelliment, i a causa precisament de l‘envelliment de la població, a escala mundial, es diagnostiquen segons l’OMS gairebé 10 milions de casos nous a l’any. Gairebé 1 cas cada 4 segons, dels quals entre el 60 i 70% són d’Alzheimer.
A Espanya hi ha més de 800.000 persones diagnosticades d’Alzheimer i l’any 2050 es podria arribar a 1,5 milions. A Catalunya existeixen més de 86.000 casos.

S’estima que hi ha més de 47 milions de persones afectades i que el 2050 hi hauran més de 115 milions de persones diagnosticades d’Alzheimer, de les quals 19 milions a Europa.

5.Perquè no estan sols

Mentre hi hagi una sola persona afectada per una demència, a Alzheimer Catalunya Fundació treballarem per millorar la seva qualitat de vida i la del seu entorn, ajudant en tot el possible a gestionar les conseqüències de la malaltia.I sabem que hi ha molta gent solidària, conscienciada amb aquesta problemàtica, i diumenge que ve vindran a mostrar el seu suportPerquè si cal sortir al carrer perquè no s’esborrin els records, sortirem tots junts!

Modalitats de participació:

L’Anem de Marxa no és una carrera, tant és el temps que triguis  en arribar a la meta, el més important és que tinguis ganes d’ajudar-nos a fer que molta gent sigui conscient que l’Alzheimer o qualsevol altre tipus de demència, requereix la col·laboració de tots.

És molt important que a més de  venir amb roba esportiva, vinguis amb moltes ganes de gaudir i passar-t’ho molt bé. I, saps que pots triar en quina modalitat et ve de gust participar?

INSCRIPCIONS
Marxa nòrdica - Anem de Marxa 2018 - Alzheimer Catalunya Fundació

MARXA NÒRDICA

Afavoreix el bon funcionament locomotriu, metabòlic, circulatori i respiratori. En altres paraules, és un esport terapèutic i preventiu de grans resultats. RESULTATS RESULTATS

MARXA AMB GOSSOS

La terapia i l’activitat física amb animals és plenament beneficiosa per a les persones amb demencia. És per això que gossos, cuidadors, i mascotes són benvinguts a marxa.

MARXA SENSE BASTONS

La marxa d’estil lliure. Si els bastons són un impediment per caminar, els retirem. La marxa sense bastons és un esport tan terapèutic i preventiu com la marxa nórdica clàssica.

Marxa Atlètica - Anem de Marxa 2018 - Alzheimer Catalunya Fundació

MARXA ATLÈTICA

Passos continuats, sense perdre el contacte amb el terra. Amb l’impuls dels braços et convidem a practicar la marxa atlètica si vols aprendre un nou estil, aquesta és la teva!

PARTICIPANT EN LA MODALITAT AMB GOSSOS, EMPORTAT DE REGAL UNA BORSA DE TERRANOVACNC

I A MÉS A MÉS PARTICIPA EN EL SORTEIG DE:I hi haurà una exhibició de mantrailing i agility gràcies als amics de 

Activitats Extra

Quand tornis de la teva caminada, tot ha acabat? No… encara pots apuntar-te a qualsevol de les activitats extra que et vingui de gust:

09:30 Escalfament amb zumba:

Una vegada hagis triat la modalitat en la qual vols participar, no t’oblidis d’escalfar. I… quina millor manera d’escalfar, que a ritme de zumba?

Uns estiraments, música, alegria i a moure aquests malucs per arribar a la línia de sortida preparat i no tenir cap lesió.

11:30 Circuit Cross-Dir i Globoflèxia

Després de l’escalfament a ritme de zumba i haver participat en la teva modalitat… Tens ganes de més?

Encara pots donar-ho tot al circuit de Cross-Dir que tindrem preparat per a tu. La Fundació Dir estarà amb nosaltres, per a que els més exigents gaudiu de l’ Anem de Marxa.

I per descomptat, hem pensat en els més petits de la casa… I els monitors faran figures amb globus per a tots!

T’apuntes al Anem de Marxa per l’Alzheimer?

VULL INSCRIURE’M