PROGRAMES

PROGRAMES PER A PARTICULARS

Tutela

L’objectiu d’aquest servei és ajudar i protegir a les persones afectades per una demència. Des de la Fundació Alzheimer Catalunya ens encarreguem de tutelar a aquells qui no tenen algú al seu voltant que se’n pugui fer càrrec.

Alzheimer Catalunya és una entitat tutelar des de 1993. Des de l’experiència, creiem que incorporar a la persona en la presa de decisions de la malaltia, si així ho vol, és imprescindible. A mesura que el deteriorament cognitiu avanci, la nostra intervenció com a tutors es guiarà en tot moment pels seus desitjos, preferències o necessitats. Defensarem els interessos i drets de la persona en tot moment.

DEMANAR CITA

Assessorament

La funció de l’assessor és valorar les necessitats de la persona afectada per una demència, de la seva família o del seu entorn. D’aquesta manera, pot suggerir els serveis més adequats per cada cas particular, organitzar com aconseguir-los i recolzar les persones en tot moment.

Demana cita, sense compromís.

A partir de 40€.

Variarà segons les necessitats detectades.

Inclou

Metodologia única adaptada a cada persona i a les seves necessitats.
Informe, porposta de serveis, recursos i seguiment personalitzat.

DEMANAR CITA

VOLS SABER-NE MÉS?

Atenció psicològica

Tant les persones afectades per una demència com aquelles que els cuiden poden trobar-se aclaparades per sentiments o emocions difícils de suportar. Des d’Alzheimer Catalunya els ajudem a afrontar aquest patiment psicològic amb sessions a mida, orientades a solucionar els seus problemes.

Contracta una sessió en pocs clics:

Duració per sessió: 1h 30min.
Preu per sessió: 40€

 

Inclou

Psicòleg, gestió administrativa i una consulta al servei jurídic.

M’INTERESSA

VOLS SABER-NE MÉS?

Espai reminiscència

La reminiscència és una tècnica de comunicació entre la persona afectada per una demència i els que l’envolten. A través dels records, i d’elements que ajuden a evocar-los, es treballen les habilitats de la persona, el vincle amb els familiars, aspectes relacionats amb la vida del malalt i es busquen noves maneres de comunicació.

L’espai de reminiscència és un taller on apliquem diferents tècniques per desenvolupar l’empatia, l’escolta activa, les emocions o la comunicació verbal i no verbal durant les diferents fases de la malaltia. 

Duració per sessió: 1h 30min.
Preu per sessió: 40€

 

Format

9 sessions. Flexibles segons necessitat.

Participants

Màxim 20 persones

Inclou

Dos professionals, col·laboradors de suport, aprenents i voluntaris.

M’INTERESSA

VOLS SABER-NE MÉS?

Convivint amb el deteriorament cognitiu

Viure amb problemes de memòria té un gran impacte a la vida de les persones. No obstant això, afrontar-ho i compartir-ho amb la societat ens ajudarà a trobar noves maneres d’expressió. Per poder mirar cara a cara al deteriorament, i adaptar-nos a aquesta nova realitat, Alzheimer Catalunya ofereix sessions de desenvolupament i aprenentatge. Amb elles, la persona amb demència podrà apreciar tot allò que aporta a la societat.

DEMANAR CITA

Acompanyament grupal per a famílies

L’acompanyament grupal és un espai que s’ofereix al cuidador on trobar recolzament i on poder compartir, amb altres persones que estan en situacions similars, l’experiència que suposa tenir cura d’una persona amb demència.

L’objectiu d’aquest grup és informar-se, apropar-se i conèixer la malaltia. Aprofundir en sentiments i emocions, i en les reaccions que genera cuidar d’una persona o d’un mateix.

DEMANAR CITA

VOLS SABER-NE MÉS?

Assessoria legal

A través del servei jurídic informem i assessorem a persones afectades per una demència o als seus familiars sobre els procediments legals a seguir en funció de l’evolució de la malaltia.
T’ajudarem a conèixer les figures legals i accions més adequades en cada fase, i farem junts un seguiment de cada situació. Comencem a treballar?

DEMANAR CITA

PROGRAMES PER A PROFESSIONALS

Assessoria per a professionals

La funció de l’assessor és valorar les necessitats dels professionals i detectar possibles situacions complexes en l’abordatge de l’atenció a les persones. Al mateix temps, és pot suggerir les formacions i serveis més adequats.

En pocs clics, tindràs un assessor expert al teu servei.

DEMANAR CITA

Consultoria per a organitzacions

La feina de consultoria és valorar el centre o organització conjuntament amb l’equip de treball i fer propostes a mida de la seva realitat. Les propostes engloben la formació d’equips, la introducció de noves pràctiques o impulsar equips perquè aquests transformin el paradigma de l’organització, millorin les seves competències, i canviïn les estructures organitzatives per a millorar, encara més, la qualitat de vida de les persones que atenen.
Alzheimer Catalunya acompanya a la transformació de la visió de les organitzacions, basant-nos en els valors de l’Atenció Centrada en la Persona, prenent com a referència el cos teòric que ens va introduir el Dr. Kitwood, la visió sistèmica de l’organització, i el constructivisme com a eix de treball.

Demana cita, i actualitza l’atenció assistencial amb noves tècniques.

DEMANAR CITA

VOLS SABER-NE MÉS?

Formacions especialitzades

Acompanyar a persones que viuen amb una demència no és fàcil. Cal comprendre la malaltia, el repte que aquesta suposa i que, encara que les capacitats cognitives de la persona estan afectades, és capaç d’expressar-se més enllà del llenguatge. Es per aquest motiu que es necessari desenvolupar equips i professionals per apropar-nos a les persones i acompanyar les seves necessitats.
A continuació, trobareu els principals cursos de formació especialitzada d’Alzheimer Catalunya:

VEURE CURSOS