Acompanyem, dignifiquem i defensem drets

Aquesta àrea s’encarrega de donar suport i acompanyar a persones amb Alzheimer o altres tipologies de demència a través de les figura jurídica de l’assistència.

Per a nosaltres, acompanyar significa donar valor a cada una de les persones a les que donem suport respectant la seva voluntat i defensant els seus drets, tot i tenir un diagnòstic de demència. És per això que garantim el benestar de totes elles no només cobrint les seves necessitats bàsiques, sinó implicant-nos per poder-les-hi oferir una vida digna.

Viure amb dignitat es tradueix en viure al lloc desitjat, mantenir la relació amb el seu entorn familiar i d’amistat, resoldre aquells aspectes vitals que hagin quedat oberts, silenciats o pendents. Significa potenciar l’oci, gaudir dels parcs, de la cultura, de l’estiu, dels viatges, viure les festivitats. Vol dir mantenir una imatge digna o recuperar-la si la persona l’ha perdut, recuperar també, si és possible, l’habitatge, visitar-lo periòdicament, connectar amb els seus veïns, amb el barri, els seus comerços…Significa oferir a la persona l’oportunitat de tenir noves relacions, de mantenir-se ocupada, de fer-la sentir vinculada a la vida i donar-li un sentit a aquesta.

Fruit de la nostra experiència en l’acompanyament de persones, que molt sovint es troben en situacions de risc causades per l’exclusió social o per haver viscut situacions de maltractament, hem creat un projecte de prevenció, detecció i abordatge del maltractament envers persones majors de 65 anys.