La Fundació

Alzheimer Catalunya Fundació és una entitat sense ànim de lucre amb més de 30 anys d’experiència treballant per millorar la qualitat de vida de qualsevol persona afectada per una demència.

Missió

Donar orientació, suport i visibilitat a la persona amb demència i al seu entorn.

Visió

Ser punt de referència de les persones amb demència amb l’objectiu que visquin sempre amb la màxima qualitat i dignitat.

Valors

Defensa dels drets

Treballem per garantir, defensar i respectar els drets de les persones amb demència a les que donem suport.

Dignitat

La preservació o el restabliment de la dignitat de les persones afectades per l’Alzheimer és una de les nostres raons de ser.

Justícia Social

Defensem la igualtat d’oportunitats per a qualsevol persona amb demència, sigui quina sigui la seva situació social i econòmica, condició u orientació.

Transparència

Promovem el coneixement públic de la nostra estructura, dels resultats aconseguits, dels recursos econòmics invertits i de l’origen dels mateixos.

Restauració

Considerem la restauració de vincles amb l’entorn com una font de benestar primordial per a les persones que pateixen demència.

Compromís

El benestar de les persones afectades per l’Alzheimer és la base de totes les activitats que portem a terme com a fundació.

Participació

L’Alzheimer és una malaltia que es viu en col·lectivitat. La participació de totes les persones implicades és fonamental per tal d’oferir allò que necessiten els qui la pateixen.

Feminisme

Cuidar és una de les nostres principals activitats. Per això donar valor a les cures i a les persones que les realitzen forma part de la nostra identitat.

Respecte

Les persones amb demència poden decidir per elles mateixes. Respectar la seva voluntat és essencial per acompanyar-les de forma adequada.

La nostra història

1988

Neix l’Associació Alzheimer Catalunya

1992

S’inicien els grups de suport per a persones cuidadores

1998

L’associació es converteix en entitat tutelar

2004

Es constitueix Alzheimer Catalunya Fundació

2006

S’inicia l’acompanyament a través de les pre-tuteles

2017

Es comencen a gestionar situacions d’alt risc des de l’entitat tutelar

2018

La fundació rep la Creu de Sant Jordi

2020

Alzheimer Catalunya rep el distintiu Actius de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva
El Patronat

L’entitat es regeix per un patronat que s’encarrega d’establir les línies estratègiques d’Alzheimer Catalunya Fundació. Aquest òrgan de govern guia el present i el futur de l’organització.

Marta Grau
Presidenta
Eulàlia Cucurella Presidenta d'honor
Lluis Bonshoms
Domènec Gil
Xavier Navarro
Anna Rovira
Josep Vilajoana
Patrons d'honor
Xavier Grasset
Francesca de Puig
Lluís Cabrero Avila

L'equip

A partir d’un equip multidisciplinari, acompanyem a persones amb demència, donem suport al seu entorn i formem a professionals del sector.

Portal de transparencia

Coneix-nos a fons.

Som una entitat compromesa amb la transparència.

Et volem explicar com ens organitzem, el nostre finançament, les tasques que realitzem i la visió de futur amb la que treballem.

Convenis i col·laboracions