Trobades cuidadores, un espai de suport mutu

Trobada cuidadora_AlzheimerCatalunyaFundació

Ja tenim data per la tercera Trobada Cuidadora. Serà el proper dimecres 13 d’octubre. Això és possible a l’èxit i la bona acollida que han tingut les anteriors trobades cuidadores. 

Primera Trobada Cuidadora 

El 12 de maig es va iniciar un camí de llarg recorregut. Aquell dia vam tenir l’oportunitat d’organitzar la primera Trobada Cuidadora, una activitat en la que hi van participar persones cuidadores de malalts d’Alzheimer. Aquesta té l’únic objectiu de compartir el seu temps, conèixer-se en un espai no vinculat a la cura i explicar-se allò que volguessin, tingués relació amb la malaltia o no.  

Què hi vam fer? 

Durant dues hores vam passejar pel Parc de la Ciutadella. Els primers moments van servir per reconèixer-nos fora de les pantalles, on algunes participants s’havien conegut prèviament en un Grup de Suport virtual. Un cop apresos els noms de tothom vam començar un passeig en el que es van anar intercalant temes. Un dels primers a tractar va ser l’Alzheimer, però personalitzant cada història i experiència. Es va parlar de recursos, d’aquells que les persones cuidadores tenen a l’abast i d’aquells amb els que els hi agradaria comptar. També hi va haver espai per les cures al familiar i el que suposa assumir la tasca de cuidador o cuidadora principal.  Entre conversa i conversa vam anar recorrent el parc fins acabar prenent un cafè a la plaça central.  

Aprenentatge per les dues parts 

L’experiència la definiríem, des d’Alzheimer Catalunya, amb la paraula aprenentatge. Les aportacions que es van fer durant el matí, ens van permetre conèixer noves informacions i aprofundir en les històries de les persones que acompanyem. Per aquest motiu,  tenim ganes de més, de molt més.  

Seguirem fent créixer aquest espai 

La sortida del 12 de maig va ser la primera de moltes altres que vindran perquè considerem que les trobades cuidadores fan xarxa, es converteixen en espais d’ajuda mútua en que les experiències de les persones que cuiden adquireixen valor i serveixen de guia per a moltes altres persones que es troben en situacions similars i perquè parlar, explicar-nos i viure moments en bona companyia és allò que ens fa humans.  

Per totes aquestes raons, t’esperem el 13 d’octubre!