5 dades que fas de saber sobre l'Alzheimer

El 21 de setembre és el Dia Internacional de l’Alzheimer, una malaltia que afecta a més de 800.000 persones arreu d’Espanya. A continuació, compartim 5 dades bàsiques per conèixer una mica més la malaltia:

Malaltia neurodegenerativa

L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa, lentament progressiva que més enllà d’afectar a la memòria, la capacitat d’orientació o el llenguatge, també té implicacions en l’estat d’ànim i en la presa de decisions.

 

Pèrdua de memòria

La pèrdua de memòria és un dels símptomes més coneguts de l’Alzheimer, però és important saber que una persona amb demència pot tenir dificultats per recordar coses immediates, com per exemple saber què ha dinat aquell dia, però en canvi, pot parlar-nos en detall d’esdeveniments del passat.

 

Dificultats comunicatives

La reducció de la capacitat memorística no és l’únic símptoma associat a la demència. Un indicador que ens pot fer pensar en un inici d’Alzheimer és tenir dificultats per trobar les paraules adequades a l’hora de mantenir una conversa amb algú.

 

Pèrdues progressives

La demència causa una sèrie de pèrdues que es van incrementant a mesura que avança la malaltia. És per això que poc a poc, aniran augmentant més les dificultats per a realitzar les tasques de la vida diària que abans, les persones amb Alzheimer, realitzaven autònomament (ús d’electrodomèstics, cuinar, comprar, etc.).

 

Tractaments farmacològics i no farmacològics

L’Alzheimer no té cura, però sí que existeixen tractaments que ajuden a alleujar o alentir els seus símptomes. El tractament més eficient inclou una pauta farmacològica receptada per un neuròleg combinat amb intervencions no farmacològiques com pot ser l’estimulació cognitiva.

 

Vols més informació sobre l’Alzheimer i com gestionar-lo? Et convidem a la xerrada “L’Alzheimer i el seu impacte en l’entorn” el dia 29 de setembre a les 17 h. Apunta’t!