Dia internacional de la Persona Cuidadora

Dia Internacional de la Persona Cuidadora | Alzheimer Catalunya Fundació

La malaltia d’Alzheimer i altres demències provoquen que, de forma progresiva, la persona diagnosticada passi a dependre les 24 hores d’algú que en tingui cura

Avui, Dia Internacional de la Persona Cuidadora, volem posar en valor el treball i l’esforç de tots els familiars i persones properes que han de deixar-ho tot per a dedicar-se a aquella persona que tant els necessita, perquè sabem que no és gens fácil.
En la majoria dels casos són dones i durant anys dediquen cada hora, 7 dies a la setmana, 365 dies l’any, a cuidar, acompanyar i vetllar per a que a la persona diagnosticada no li falti de res.

El resultat de tenir una bona cura i fer un bon acompanyament, al final sempre repercuteix de forma positiva en al qualitat de vida de la persona afectada, però també en la pròpia del cuidador@.

A Alzheimer Catalunya Fundació som conscients de que el caliu i basar l’atenció en els sentiments, desitjos i necessitats de la persona amb #Alzheimer, sense oblidar també les del cuidador, són fonamentals durant aquesta etapa de la vida, per això oferim tallers en els que compartim tècniques i eines que poden ajudar a tenir millor cura. De la mateixa manera, compartim experiències que poden ser de gran utilitat, en els grups creats per a cuidador@s, imprescindibles per a no sentir-se sols.

Durant 2017, 48 famílies van decidir unir-se als grups de suport per a cuidadors. Des d’aquest programa ja s’han beneficiat 332 famílies. A més, l’any passat vam realitzar 19 formacions/tallers amb els que vam poder orientar a 345 persones en aquest camí de cuidar (dades memòria 2017), però encara més en el més difícil, però imprescindible, de cuidar-se.

Feliç dia a tot@s i cadascún@ dels que cada dia us dediqueu a millorar la qualitat de vida d’altres persones.