Acomiadem l’any amb vosaltres

Un de les tasques més rellevants que realitzem des d’Alzheimer Catalunya Fundació és acompanyar i donar suport a les persones que cuiden dels seus familiars amb Alzheimer o altres demències.

És per això que durant l’any 2021 hem iniciat les trobades cuidadores, activitats lúdiques i culturals per a familiars de persones amb demència que se sostenen a partir de dos objectius: esdevenir espais de respir, és a dir, crear estones per a desconnectar i evadir-se de les tasques de cura, i incentivar els vincles entre persones cuidadores per tal de fer xarxa i comunitat davant d’una malaltia com l’Alzheimer, que tendeix a invisibilitzar i aïllar tant a les persones que la pateixen com al seu entorn proper.

Durant els últims mesos hem visitat el Parc de la Ciutadella, hem donat una volta amb les Golondrines i hem visitat el CCCB. Tres activitats que ens han permès conèixer-nos, apropar-nos i compartir experiències. Abans que finalitzi l’any organitzarem la quarta i última Trobada Cuidadora del 2021, però aquesta serà diferent.

T’expliquem el nostre futur

Volem reunir-nos amb tots aquells que heu participat a les activitats, tallers i grups de suport durant l’últim any perquè volem fer un repàs del que hem fet, però, sobretot, perquè us volem fer partícips d’allò que passarà durant el 2022. Volem donar-vos a conèixer les noves activitats, formacions i esdeveniments que realitzarem durant el pròxim any i també volem recollir les vostres inquietuds i necessitats per tal de procurar resoldre-les en el nostre futur proper.

Nous projectes col·lectius: la Xarxa Cuidadora

Des d’Alzheimer Catalunya considerem que l’Alzheimer és una malaltia que es viu millor en col·lectivitat. L’experiència compartida és una eina poderosa per aprendre i el suport mutu és essencial per fer front a situacions complexes i difícils de gestionar com és conviure amb una demència. És per això que en aquesta última trobada cuidadora presentarem un nou projecte: la Xarxa Cuidadora. Aquesta iniciativa necessitarà de la vostra implicació i suport per constituir-se i sereu vosaltres, els cuidadors i cuidadores, qui assumireu el protagonisme i un rol actiu en la seva gestió. Us animareu a participar?

Celebrem les festes

Aquesta última trobada cuidadora, que tindrà lloc el 16 de desembre a Torre Jussana, també serà l’excusa perfecta per celebrar aquest any amb vosaltres i desitjar-vos unes molt bones festes mentre gaudim d’un pica-pica i un petit refrigeri.

Us esperem el dia 16 de desembre a les 10 h! Us podeu inscriure a l’ENLLAÇ.