Taller Reminiscència

Ahir, 20 de setembre, les dues entitats van presentar el taller de reminiscència “Recorda amb el Barça” en un acte que va tenir lloc a la Sala Roma de l’Spotify Camp Nou i al que van assistir un centenar de persones.

El projecte, creat en col·laboració entre la Fundació de Jugadors del FCBarcelona i Alzheimer Catalunya Fundació, s’ha concebut com un recorregut pels diversos sentits de l’ésser humà per tal d’estimular la memòria i els records de persones amb demència en fase lleu o moderada. L’eix conductor del taller, que constarà de 6 sessions, són els records associats a la història del Futbol Club Barcelona i la principal innovació del projecte és la incorporació de la realitat virtual en una de les sessions.

Recorda amb el Barça es basarà en aquells records, emocions i sentiments que remou el club per treballar tant la història col·lectiva i personal de tots els participants, com per millorar la seva autoestima. En definitiva, és un projecte enfocat a millorar la qualitat de vida de les persones amb demència a través del futbol. Per fer-ho, s’utilitzaran recursos com la música, les olors o la realitat virtual, eina que traslladarà a les persones a la gespa del Camp Nou i des del que podran realitzar diferents activitats com, per exemple, parar un penal.

Taller Reminiscencia 2

A l’acte de presentació d’ahir es va tenir l’oportunitat de fer un tastet de l’experiència de realitat virtual, així com es va poder comptar amb la presència del vicepresident del FC Barcelona, Eduard Romeu, el president de la Fundació de Jugadors del Club, Ramon Alfonseda, i la presidenta d’Alzheimer Catalunya Fundació, Marta Grau. També es va gaudir de les explicacions de la neuropsicòloga Sònia Maymó, l’experiència de l’exfutbolista Javi Delgado, el testimoni de Patrícia Allende i M. Carmen Vergés, viuda i filla de l’exjugador blaugrana Martí Vergés, que va morir l’any 2020 després de patir la malaltia d’Alzheimer.