Guanyem el Premi Internet per la campanya #YoTambiénTengoAlzheimer

noticia #YoTambienTengoAlzheimer

Alzheimer Catalunya Fundació ha estat guardonada amb el Primer Premi d’Internet 2020, dins de la categoria d’acció social per la campanya de sensibilització  #YoTambiénTengoAlzheimer a través de Twitter.

La directora general de l’entitat, Aurora Santín, ha agraït aquest guardó i ha mostrat el seu compromís a seguir acompanyant les persones cuidadores en el seu dia a dia. “Quan arriba el diagnòstic a una família, la persona cuidadora canvia per complet la seva vida per bolcar-se en les cures oblidant-se que té una vida”. A més ha afegit que per l’entitat, rebre aquest reconeixement “ens dona més força per seguir amb la nostra missió: millorar la qualitat de vida de les persones diagnosticades amb Alzheimer i els seus cuidadors i entorn més proper”.

La campanya #YoTambiénTengoAlzheimer va néixer amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones cuidadores que queden invisibilitzades amb l’arribada del diagnòstic. De fet, els i les cuidadores principals destinen més de 13 hores diàries, els set dies de la setmana durant tot l’any. Una dedicació que s’incrementa arribant a les 24 hores diàries en estadis avançats de la malaltia. Assumir la responsabilitat de ser cuidador implica una transformació profunda de la forma de vida ha que no s’està preparat per cuidar les 24 hores del dia.

Davant d’aquesta sobrecàrrega, els cuidadors tendeixen a aïllar-se i disminuir el contacte amb el seu entorn. Això provoca canvis en la seva autoestima i poden arribar a la soledat. Per això cal que comptin amb ajuda per interioritzar el seu nou rol i compartir experiències amb altres persones en la mateixa situació ja que és molt important cuidar-se per cuidar. Està demostrat que les persones que fan aquest pas estan en millors condicions físiques i psicològiques per mantenir el seu benestar, alhora que segueixen cuidant del seu familiar.

#YoTambiénTengoAlzheimer

La campanya es duu a terme a la xarxa social Twitter. Amb la citació al perfil @Alzheimer_Cat i la publicació del hastag #YoTambiénTengoAlzheimer, l’usuari pot viure en primera persona com els seus records publicats a la xarxa s’esborren sentint, durant uns segons, el que experimenta una persona amb Alzheimer.