Conveni Agrupació Jugadors del FC Barcelona

En el marc d’aquest acord, es promourà la sensibilització envers l’Alzheimer i altres demències,  i s’impulsaran activitats conjuntes vinculades a la memòria i la reminiscència.

El conveni signat permetrà desenvolupar accions per a millorar la qualitat de vida de les persones amb demència a partir d’activitats relacionades amb l’estimulació cognitiva, així com augmentar la visibilitat de la malaltia i la notorietat de les dues organitzacions. També, s’oferirà assessorament i accés a determinats serveis al col·lectiu d’exfutbolistes blaugranes sobre deteriorament cognitiu i demències.

L’acord, que es va materialitzar dilluns 30 de maig, el van signar Marta Grau, presidenta d’Alzheimer Catalunya, Ramon Alfonseda, president de la Fundació de Jugadors i Félix Barrado, secretari de la mateixa.

La Fundació de Jugadors del Club vetlla des del 1995 per l’exfutbolista del FC Barcelona que més ho necessita, i això inclou la recerca de suport assistencial i mèdic quan és necessari, també en casos de deteriorament cognitiu com l’Alzheimer. Al mateix temps, la Fundació està iniciant un procés d’obertura cap a noves activitats que li permetin compartir l’experiència en l’assistència i a l’hora buscar sortides professionals per a exjugadors i exjugadores del Club.

Alzheimer Catalunya Fundació es dedica des de 1988 a donar orientació, suport i visibilitat a les persones amb demència i al seu entorn per tal de garantir la dignitat, el benestar i la qualitat de vida de totes elles. Aquesta missió es tradueix l’oferiment de múltiples recursos i activitats a persones amb diagnòstic d’Alzheimer i els seus familiars propers, així com també promou la formació de professionals del sector a partir d’un ampli catàleg formatiu.