Alzheimer Catalunya participa en l’elaboració del Pla d’atenció sanitària a les persones amb deteriorament cognitiu i demència de Catalunya 2020-2024

Brainstorming Pla d'Atenció Sanitària 2020-2024

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va organitzar dilluns una reunió amb experts amb l’objectiu de contribuir a l’elaboració  d’un Pla d’atenció sanitària a les persones amb deteriorament cognitiu i demència per al 2020-2024.

Aquest document busca unificar criteris d’actuació i homogeneïtzar l’atenció sanitària de les persones amb deteriorament cognitiu i demència. Alzheimer Catalunya va assistir per i aportar així la nostra experiència centrada en ajudar i protegir a la persona i a la trajectòria en el sector.

La reunió va començar amb la presentació de noves dades d’incidència de la demència a Catalunya. La xifra de persones diagnosticades l’any 2017  se situa en 100.000 superant així la xifra de 86.000 que coneixíem fins ara.

Davant d’aquest creixement, el Pla director sociosanitari que està adscrit al Departament de Salut, va organitzar la reunió per conèixer el testimoni dels professionals que treballen diàriament amb persones diagnosticades i així conèixer com és el dia a dia i quines millores s’hi poden oferir.

Per això la sessió va centrar-se a treballar aspectes relacionats des de la prevenció fins al final de la vida, concretament en:

  • Prevenció i primers símptomes
  • Diagnòstic i seguiment de la malaltia
  • Atenció a les crisis o davallades de l’estat de salut
  • Final de la vida

Un cop finalitzat el document, el revisaran les societats científiques i també es treballarà amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.  Una publicació que veurà la llum els propers mesos i que des de les entitats compartirem.

Si voleu conèixer més informació sobre la malaltia i les característiques i la utilització dels recursos sanitaris podeu consultar aquest document del Servei Català de la Salut.

 

I recorda que estem aquí per al que necessitis

Tu també vols ser un expert i rebre més informació sobre els grups de suport per a familiars gratuïts?

T’acaben de diagnosticar? Estàs cuidant d’una persona afectada? Vine i descobreix el nostre assessorament personalitzat gratuït

Gràcies a persones com tu, podem estar al costat de moltes famílies i oferir serveis gratuïts