La setmana passada vam compartir una tarda al costat de familiars que havien assistit als grups de suport en edicions passades.

La intenció era crear un “Focus Group”, on els assistents (cuidadors que conviuen amb la malaltia en primera persona), ens ajudessin a posar sobre la taula les seves necessitats i els temes que més els preocupen, i des de la seva experiència i recomanacions, com ajudar als cuidadors que comencen ara el seu camí.

La malaltia d’Alzheimer o qualsevol altre tipus de demència repercuteix de forma molt directa en les persones que acompanyen a persones afectades. Nosaltres volíem saber si estàvem aconseguint donar resposta a totes aquestes necessitats emocionals i de coneixement que pot requerir la figura del cuidador principal.

Vam reflexionar i debatre diferents aspectes, i a través de diferents tècniques de coaching, vam tractar d’esbrinar quines necessitats estan ja cobertes i quines no ho están, i si aquestes estan al nostre abast o no. En aquests moments, estem treballant en les conclusions junts.

El que sí podem afirmar del resultat de la reunió és que, tot i que no és fàcil minimitzar les conseqüències negatives que comporta un diagnòstic així en l’entorn familiar, tot@s els participants van estar d’acord en destacar el gran suport que els hi ha suposat participar en el grup de cuidadors, i la magnífica tasca que realitza la nostra psicóloga i coach Montse Tàrrech. Tanmateix, i per recomanacions, ajustarem la nostra proposta de cursos i tallers específics de curta durada, on tractar aspectes necessaris pel cuidador.

Seguim treballant per a fer realitat les demandes exposades amb la mateixa motivació de sempre.

Gràcies als qui vau venir per tot el suport!

I recorda que estem aquí per al que necessitis

Tu també vols ser un expert i rebre més informació sobre els grups de suport per a familiars gratuïts?

T’acaben de diagnosticar? Estàs cuidant d’una persona afectada? Vine i descobreix el nostre assessorament personalitzat gratuït

Gràcies a persones com tu, podem estar al costat de moltes famílies i oferir serveis gratuïts