27 Escapes Room de Catalunya s’han unit a Alzheimer Catalunya Fundació per a impulsar la iniciativa #EscapaDelAlzheimer el pròxim 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer.


Aquest proper dissabte 21 de setembre omplirem els 27 Escapes Room per donar visibilitat a les persones afectades per la Malaltia d’Alzheimer o qualsevol altre tipus de demència i als seus familiars i entorn.

A més, reservant la teva plaça per a gaudir en qualsevol de les Escapes Room que s’han unit, un 5% de la teva entrada anirà destinat íntegrament al nostre Programa de Persona i Família, on impulsem diferents projectes per a persones afectades i els seus familiars i cuidadors.

Necessites més motius per a unir-te a aquesta iniciativa? Aquí en tens uns quants:

1. Ajudaràs a donar visibilitat a una dura realitat

El major factor de risc per patir Alzheimer és l’envelliment, i a causa precisament de l‘envelliment de la població, a escala mundial, es diagnostiquen segons l’OMS gairebé 10 milions de casos nous a l’any. Gairebé 1 cas cada 4 segons, dels quals entre el 60 i 70% són d’Alzheimer.
A Espanya hi ha més de 800.000 persones diagnosticades d’Alzheimer i l’any 2050 es podria arribar a 1,5 milions. A Catalunya existeixen més de 86.000 casos.

S’estima que hi ha més de 47 milions de persones afectades i que el 2050 hi hauran més de 115 milions de persones diagnosticades d’Alzheimer, de les quals 19 milions a Europa

2. Perquè darrere de cada diagnòstic, canvia la vida d’una família sencera

Les conseqüències directes de la malaltia les pateix la persona afectada, però cada nou cas que es diagnostica canvia la vida a una família sencera. Sovint sorgeixen problemàtiques relacionades amb l’economia familiar que poden causar molt estrès, i fa que necessitin rebre suport per part dels serveis sanitaris, socials, financers i jurídics pertinents.

Les persones diagnosticades de la Malaltia d’Alzheimer requereixen cures constants, de manera que el més habitual és que, mentre encara viu en el seu domicili,  hi hagi un cuidador principal. En la major part dels casos, les cures i la responsabilitat d’acompanyar a la persona generalment sol recaure en un familiar proper, i gairebé sempre la figura de cuidadora principal correspon a una dona.

Per aquesta raó, a Alzheimer Catalunya comptem amb el Programa Persona i Família. En ell hem impulsat diferents projectes que serveixen per a ajudar i garantir la millor qualitat de vida possible a persones afectades i els seus familiars.

3. Perquè després d’un diagnòstic encara hi ha molta vida

Actualment encara no hi ha cap tractament reconegut i eficaç que pugui curar l’Alzheimer o revertir la seva evolució progressiva. Una detecció precoç i un correcte acompanyament, ajuden a millorar l´evolució i a retardar la mort de les neurones.
I l’Escapa de l’Alzheimer és un clar exemple d’això, persones afectades d’algun tipus de deteriorament cognitiu en un estat lleu, poden participar en la iniciativa acompanyades dels qui més estimen. Els Escapes Room són una manera divertida d’exercitar capacitats cognitives com la memòria o l’orientació.

4. Col·laboraràs a desmitificar les demències

Generalment la paraula demència s’utilitza de forma incorrecta i fins i tot pejorativa. Patir demència no significa estar boig.

Les demències són un terme general que descriu un deteriorament de la capacitat mental i fa referència a un conjunt de símptomes com a conseqüència d’un dany o d’una malaltia neurològica.

5. Faràs possible que podem seguir al costat de cada família que ens necessiti.

Els nostres programes d’ajuda destinats a persones diagnosticades, als seus familiars i entorn són possibles gràcies a la col·laboració de persones com tu. I gràcies a aquesta solidaritat hem fet possible:

  • Vetllar per la qualitat de vida de 980 persones tutelades i pretuteladas.
  • Invertir més de 550.000 hores en acompanyament i atenció a domicili a persones diagnosticades.
  • Gairebé 400 cuidadors familiars s’hagin beneficiat dels nostres grups de suport.
  • 131 famílies s’hagin beneficiat del nostre programa d’assessorament personalitzat gratuït.
  • 347 persones hagin assistit a sessions de suport emocional.
  • Haver format a més de 8.600 professionals del sector després d’haver realitzat més de 480 cursos, tallers i consultories per a entitats i professionals.

Per tots aquests motius, uneix-te a aquesta iniciativa. Reserva’t la data i

I recorda que estem aquí per al que necessitis

Tu també vols ser un expert i rebre més informació sobre els grups de suport per a familiars gratuïts?

T’acaben de diagnosticar? Estàs cuidant d’una persona afectada? Vine i descobreix el nostre assessorament personalitzat gratuït

Gràcies a persones com tu, podem estar al costat de moltes famílies i oferir serveis gratuïts