Projecte de Mediació Familiar per a famílies cuidadores de persones adultes i professionals

El Programa Persona i Família ha creat un servei de mediació familiar per facilitar la gestió de les situacions de conflicte que viuen les famílies cuidadores de persones adultes, a través de la mobilització dels seus recursos personals en l’abordatge de les dificultats existents en l’entorn familiar.

Blog Alzheimer Catalunya - Programa Mediació Familiar (1)

El teu cuidador està respectant la teva visió, desitjos i decisions? Es genera un conflicte quan tractes de transmetre-li la teva perspectiva?
T’has trobat en problemes a l’hora d’acordar amb la teva família com cuidar als teus pares?
Tens un familiar amb demència i no està deixant ser ajudat o assessorat? T’has plantejat modificar la capacitat jurídica del teu pare per un conflicte familiar?
Ets professional i consideres que la família d’una persona afectada per Alzheimer està bloquejant la teva intervenció i es mostra en continu desacord amb el pla terapèutic. Qüestionen les teves decisions?

No estàs sol, ni ets l’únic que s’ha vist submergit en una situació així: la família constitueix l’eix fonamental de la persona que té algun tipus de dependència. El com puguem des de la nostra acció, siguis la pròpia persona, el seu familiar o un professional, incorporar i establir els canals de comunicació positiva adequats i gestionar els conflictes que es puguin generar, ens ajudarà a evitar un procés de modificació de la capacitat degut a un conflicte intern familiar ( entre germans, fills, amb la pròpia persona…) i arribar a acords en pro del benestar de la persona depenent.

Les fonts dels conflictes poden ser nombroses: divisió de tasques relacionades amb la cura directa de la persona amb demència, assumptes econòmics, decisió sobre l’ ingrés de la persona a una residència o centre especialitzat, ressentiment cap a familiars que no viuen a prop o que no s’ impliquen en l’ atenció, oposició davant la possibilitat de buscar ajuda fora del cercle familiar…

És per això, que des d’Alzheimer Catalunya Fundació hem impulsat el Programa de Mediació Familiar. Un projecte que te com objectiu facilitar la gestió de situacions de conflicte que viuen les diferents parts implicades.

Com es posa en marxa el procés de mediació?

Hi ha tres vies per a començar amb el procés de mediació:

  1. Mitjançant servei de mediació des del Centre de Mediació del Dret Privat de Catalunya (CMDPC).
  2. Mitjançant servei privat: les parts en conflicte faran la petició i assumiran el cost del procés segons les tarifes establertes.

Qui pot posar en marxa el procés de mediació?

  1. Serveis Socials Públics i equips de dependència.
  2. Unitats de diagnòstics de demència i sociosanitaris.
  3. Centres especialitzats de Salut Mental.
  4. Residències.
  5. Entitats Tutelars.
  6. Població en General.

I recorda que estem aquí per al que necessitis

Tu també vols ser un expert i rebre més informació sobre els grups de suport per a familiars gratuïts?

T’acaben de diagnosticar? Estàs cuidant d’una persona afectada? Vine i descobreix el nostre assessorament personalitzat gratuït

Gràcies a persones com tu, podem estar al costat de moltes famílies i oferir serveis gratuïts