Els temps han canviat i involucrar una empresa en projectes socials ja no és una opció, molt al contrari, és imprescindible.

Moment en el qual s'està parlant de generar valor social a les empreses

Per això Construction & Investments (C&I) ens va proposar organitzar el passat 22 de març un trobada de forma conjunta, i convidar a directius d’empreses interessades en donar valor social a la seva marca. L’Oficina Smart Red del Banco Santander ens va cedir l’espai per a aquesta reunió tan interessant.

En aquest trobada d’Empresaris Amb Valors  vam repassar els canvis i l’evolució del model empresarial en els últims temps, i com la tendència, de manera gradual, s’ha inclinat a intentar contribuir a la millora de la societat en el seu conjunt.

Està clar que els valors ètics de l’empresariat influeixen de manera directa en el Tercer Sector. I qui conformem el Tercer Sector? Som totes les entitats privades de caràcter voluntari i sense ànim de lucre que realitzem accions d’interès general amb l’objectiu d’evitar que determinats col·lectius socials quedin exclosos d’uns nivells suficients de benestar.

El pes del Tercer Sector en xifres

Com ja vam indicar el nostre article, El repte de les ONGs y la captació de fonssi totes les ONG del món fossin un país, serien la 5º economia més gran. Sorprèn, però és que hi ha més de 10 milions d’organitzacions d’aquest tipus al voltant del planeta.

Per afegiment, un terç de la població mundial va realitzar donatius i un quart, voluntariat. Sense cap dubte, el Tercer Sector pel seu caràcter social té la capacitat de mobilitzar un gran nombre de persones. I no cal oblidar que fins al 80% dels ciutadans del món està d’acord que les ONG faciliten un canvi social positiu.

A Espanya la xifra d’aquestes ascendeix fins a les 100.000, de les quals 30.000 ONG són d’acció social. I encara que sigui un detall que moltes vegades no ens fixem, el Tercer Sector compta amb 645.000 empleats. No obstant això, i tot i la voluntat, és imprescindible l‘autonomia de recursos per poder desenvolupar diferents projectes doncs les subvencions públiques cada vagada són més escases (fins al 53% dels ingressos totals).

Molt més que bona reputació

La dependència de finançament públic ha motivat a moltes entitats del Tercer Sector a associar-se amb empreses que volen realitzar les seves accions solidàries. Potser hagis conegut algun projecte solidari que estava recolzat per una signatura important o per una marca de prestigi. No obstant això, no totes tenen la mateixa força i impacte.

Hi ha una gran diferència entre aquells projectes que neixen com a conseqüència de l’interès d’una empresa per vincular-se amb una ONG per una qüestió de reputació i rentat d’imatge, i els projectes que sorgeixen de la sinergia, de compartir objectius i valors, i de treballar dinàmiques de manera conjunta entre l’ONG i l’empresa.

La bona reputació per una acció gairebé sempre és el resultat de no haver-la tingut com a objectiu únic. Quan hi ha alguna cosa més que simple interès particular, les campanyes i els projectes són capaços de reflectir-ho.

L’impuls del Tercer Sector

Des de l’any 2016, les col·laboracions amb ONG tenen un reconeixement més important a l’hora de realitzar la Declaració de Renda (en el cas de particulars) i de l’Impost de Societats (en el cas d’empreses).

Els percentatges de desgravació van pujar fins al 75%, 30% i 35% segons els imports i el temps.

L’impost de societats, tot i que es manté en un 35% de deducció general, aquesta pot arribar al 40%.

Si vols saber més sobre aquestes deduccions i avantatges fiscals consulta consulta aquest enllaç.

Vols dotar de valor a la teva empresa?

Des d’Alzheimer Catalunya seguirem organitzant trobadesamb empresaris amb valors, ja que cada vegada són més les persones que mostren interès per aquest tema.

No oblidem que un dels valors primordials d’una empresa, són les persones que la formen. Des dels directius fins a l’últim treballador, tots juguen un paper importantíssim, on l’empatia és fonamental. Així que volem aprofitar per donar la benvinguda a totes aquelles entitats i empreses que vulguin ser partícips de la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen algun tipus de demència.

Tenim projectes, tenim experiència i us convidem a seguir creant sinèrgies de col·laboració. Si la teva empresa té qualsevol iniciativa per donar-nos suport, estarem encantats de valorar-la. També us podem fer propostes participatives que us poden interessar.

La nostra casa és casa vostra, i entre tots podrem fer més pels que tant ho necessiten!

Després de finalitzar les xerrades, hi va haver moments per compartir projectes de forma més distesa. Va ser un plaer per Alzheimer Catalunya Fundació

CONTACTA’NS