Col·laboració amb LOYIC, i compromís pel benestar del seu equip humà

La col·laboració entre Alzheimer Catalunya Fundació i la Responsabilitat Social Corporativa de LOYIC impulsa un programa per a que els membres de l’equip d’aquesta consultora tecnològica amb familiars de primer grau afectats per demència/Alzheimer rebin, si així ho sol·liciten, un assessorament gratuït per part de la Fundació i un seguiment durant un any.

Col·laboració entre Alzheimer Catalunya Fundació i LOYIC

Aquesta és l’essència del projecte impulsat per Alzheimer Catalunya Fundació i dirigit a totes les empreses que tinguin entre els seus objectius contribuir a la millora de la societat i de l’entorn i que, a més, es preocupin pel benestar dels seus empleats. Des de LOYIC es persegueixen tots dos objetius i per això han apostat per incorporar aquesta proposta en la seva Responsabilitat Social Corporativa interna.

Gràcies a la iniciativa, tots els membres de l’equip de LOYIC que tinguin algun familiar de primer grau (fills, germans, pares, avis o cònjuge) afectats per Alzheimer o qualsevol altre tipus de demència podran rebre, si així ho sol·liciten, un assessorament gratuït per part de la nostra Fundació i un seguiment durant un any. Es valoraran les necessitats de la persona i de la seva família, se suggeriran recomanacions i es buscaran solucions enfocades a millorar el seu benestar i qualitat de vida.

L’Alzheimer canvia radicalment la vida dels qui són diagnosticats d’aquesta malaltia, això és obvi, però mai cal oblidar l’impacte que genera en la dels seus familiars i cuidadors. Per això des d’Alzheimer Catalunya sempre treballem al costat de les persones i les seves famílies.

Després de 30 anys d’experiència sabem que les persones necessiten suport per a fere front a aquesta nova etapa de la seva vida. Necessiten fer-ho acompanyades i amb caliu, i per això ens centrem en les qüestions que més els preocupa. Els hi donarem suport i els orientarem en la recerca de recursos i eines per a la cura i atenció de les persones que estimen.

L’adequada atenció d’un malalt d’Alzheimer requereix d’unes 70 hores setmanals, una enorme exigència que se suma als quefers quotidians, laborals i socials, i que en no poques ocasions acaben empenyent als cuidadors a situacions d’estrès i depressió.

A LOYIC tenim clar que el nostre principal capital són les persones que conformen l’empresa -ja més de 80- i per això hem incorporat aquest projecte a la nostra Responsabilitat Social Corporativa interna. Estem convençuts que el nostre futur estarà marcat, en part, per la capacitat que tinguem de vetllar pel benestar del nostre equip humà i de facilitar-li que pugui desenvolupar-se plenament tant en el àmbit professional com en el personal.

El projecte d’Alzheimer Catalunya Fundació encaixa perfectament en aquesta filosofia i, a més, dóna continuïtat a un altre projecte que ja vam posar en marxa amb aquesta mateixa entitat fa just un any, quan els hi vàrem lliurar 8 equips informàtics que s’havien quedat obsolets per l’alt rendiment exigit en l’àrea SAP per a Real State, però en perfecte estat per a l’ús ofimàtic.

Amb accions d’aquest tipus volem transmetre al nostre fabulós equip humà i a tot l’entorn valors com la solidaritat i el suport a entitats sense ànim de lucre que realitzen una funció social extraordinària. Alzheimer Catalunya Fundació treballa incansablement des de 1988 per a millorar la qualitat de vida de qualsevol persona afectada per una demència i també la dels seus familiars i cuidadors, una tasca encomiable tenint en compte el gran impacte de la malaltia”

  • Hi ha 47 milions de persones afectades per algun tipus de demència en el món i 10 milions de nous diagnòstics cada any. En 2050 hi haurà 115 milions de malalts d’Alzheimer. Ja hi ha 800.000 casos diagnosticats a Espanya.
  • El 70% dels cuidadors NO professionals està en risc de sofrir trastorns orgànics i fisiològics a causa de la sobrecàrrega de treball. La majoria diuen sentir-se desorientats i desbordats i reconeixen que necessiten ajuda. Mentre el malalt està a casa, és necessari un cuidador principal, que sol ser gairebé sempre una persona pròxima i dona.
  • El procés complet de la malaltia es pot dilatar fins a 15 anys. Mentre el pacient està a casa, la família assumeix més del 85% de la despesa de l’atenció, entre 27.000 i 37.000 euros anuals

I recorda que estem aquí per al que necessitis

Tu també vols ser un expert i rebre més informació sobre els grups de suport per a familiars gratuïts?

T’acaben de diagnosticar? Estàs cuidant d’una persona afectada? Vine i descobreix el nostre assessorament personalitzat gratuït

Gràcies a persones com tu, podem estar al costat de moltes famílies i oferir serveis gratuïts