Som moltes famílies les que lluitem contra l’Alzheimer

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, algunes membres del equip d’Alzheimer Catalunya van oferir conferències per a familiars i professionals durant les últimes setmanes.

Som moltes persones les que en el nostre entorn conviuen amb persones amb Alzheimer. És imprescindible aprendre junts i compartir experiències

Al 1988 un grup de voluntaris va unir-se i organitzar-se per a poder ajudar a persones afectades per l’Alzheimer i a les seves famílies, degut a les mancances del sistema. També van detectar necessitats de formació específica per a professionals del sector i van apostar per una formació de qualitat i a nivell europeu aplicant tècniques pioneres fins a dia d’avui. I així va néixer aquesta Fundació.

Ara, i després de molt d’esforç i treball, comptem amb 3 programes que tracten de cobrir totes les necessitats que puguin sorgir tant en la pròpia persona afectada com en el seu entorn i, per descomptat, formant a professionals del sector.

No obstant això, hi ha alguna cosa que sempre hem fet des del primer dia, donar xerrades i conferències sobre l’experiència que suposa enfrontar-se a un diagnòstic i les eines que hi ha a la disposició de tots els qui les necessitin. A vegades acudeixen uns pocs familiars que estan començant en aquesta marxa, unes altres, s’omple l’auditori on donem la conferència. Però sempre ho fem amb la mateixa il·lusió: ajudar a una sola persona que necessiti ajuda, ja val la pena.

I amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer que es va celebrar el passat 21 de setembre durant les últimes setmanes de setembre i les primeres d’octubre hem realitzat unes xerrades en diferents punts de Catalunya

CONFERENCIA DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER: CONVIURE AMB LA MALALTIA

El passat dia 21 de setembre, la nostra col·laboradora i coach Montse Tàrrech va participar amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, en una trobada amb familiars de la zona de l’Alt Camp. Van assistir unes 10 famílies de Montblanc i rodalies, i varen poder parlar de d’experiències pròpies, resoldre petits dubtes del dia a dia i comentar algunes eines per treballar situacions de cansament del cuidador, falta de paciència, gestió de les emocions, etc…

Una jornada molt profitosa, que es va tancar amb la intenció de poder repetir.

Agraïm a l’organització ICS Camp de Tarragona i a l’Ajuntament de Montblanc que hagin comptat amb nosaltres per a aquesta trobada.

CONFERENCIA ALZHEIMER: PERSONA, FAMÍLIA I ENTORN

El passat dia 1 d’Octubre, la nostra presidenta Eulàlia Cucurella va participar en la conferència amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer “Alzheimer: persona, família i entorn”, a la Residència Geriàtrica Montsacopa (Olot) i amb la col·laboració d’AFAREM (Associació de Familiars i Amics de la Residència Montsacopa).

Van assistir unes 75 persones, i es va comptar amb la presència de la Regidora de Serveis Socials.

CONFERENCIA A 3ª EDICIÓ JORNADA RESIDENCIAL DE MUTUAM: CUIDAR PERSONES AMB DEMÈNCIA AVANÇADA

La nostra companya Elena Fernández, Cap del Programa de Formació i Consultoria de la Fundació, va participar en la conferència de tancament de la Jornada “que deu ser viure amb una demència avançada”.

I recorda que estem aquí per al que necessitis

Tu també vols ser un expert i rebre més informació sobre els grups de suport per a familiars gratuïts?

T’acaben de diagnosticar? Estàs cuidant d’una persona afectada? Vine i descobreix el nostre assessorament personalitzat gratuït

Gràcies a persones com tu, podem estar al costat de moltes famílies i oferir serveis gratuïts