Alzheimer Catalunya condemna els fets contra una dona amb Alzheimer a una residència

Comunicat_Alzheimer_Catalunya_Fundació

Alzheimer Catalunya Fundació condemna fermament i considera absolutament intolerables i gravíssims els fets succeïts contra unes persones en especial situació de vulnerabilitat i indefensió a la Residència Mossèn Vidal Aunós de Barcelona, per part de dos cuidadors i davant la inoperància de l’empresa gestora i del seu entorn. Volem manifestar públicament la nostra condemna i esperem veure depurades les responsabilitats i que es prenguin les mesures necessàries per evitar que fets com aquest tornin a repetir-se en el futur.

Aquests fets, execrables i condemnables en sí mateixos, perjudiquen a més la bona feina que associacions, entitats, cuidadors familiars i professionals i residències, hem fet durant anys i seguim fent dia a dia per dignificar la professió. I per aconseguir-ho hem format i acompanyat a excel·lents professionals, compromesos i capaços, que han situat al centre de la seva manera de treballar la dignitat, l’atenció i el respecte per a la persona depenent.

Aplaudim la decisió del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en la seva decisió d’actuar com a acusació particular i esperem veure totes les responsabilitats depurades. Ens posem a la seva disposició, així com a la de totes les entitats que se sentin interpel·lades, per treballar plegats i determinar les mesures preventives que cal implementar per evitar que fets com els ocorreguts a la residència Mossèn Vidal Aunós, tornin a colpir a la societat i a malmetre la imatge de tots els excel·lents professionals que tenen cura de la nostra gent gran depenent dia a dia.