Ens unim al GivingTuesdayNow

GivingTuesdayNow_AlzheimerCatalunyaFundació

Aquest 5 de maig celebrem el #GivingTuesdayNow. Un dia mundial d’entrega i unitat com a resposta de l’emergència generada pel Coronavirus. Per això, des d’Alzheimer Catalunya ens unim al GivingTuesdayNow.

Una oportunitat perquè no oblidem les persones amb Alzheimer i els efectes que estan tenint amb la pandèmia. Per això durant la situació d’emergència hem seguit visitant totes les persones amb Alzheimer i els seus cuidadors.

Què fem durant la pandèmia?

Vetllem per garantir-los els serveis bàsics però també, per mantenir el vincle de confiança, d’afecte i de companyia que hem creat durant molts anys. A més, hem incrementat les trucades diàries per alleugerir la soledat i el patiment incomprensible de no veure als seus éssers estimats. Hem destinat recursos per tauletes per facilitar les videotrucades. Tampoc no ens hem oblidat de cuidar al cuidador, que pateix com mai els efectes del confinament en la persona amb Alzheimer. Som al seu costat. Durant les visites als domicilis, amb les trucades per telèfon, a les videoconfèrencies, amb l’atenció personalitzada per resoldre les seves por i inquietuds… Tot per alleugerir l’angoixa del confinament.

Què volem aconseguir?

Davant d’aquesta situació d’excepcionalitat i que tindrà un impacte més enllà de l’estat d’alarma volem seguir aconseguint:

  • Tauletes i telèfons per fer videoconferències i facilitar la comunicació familiar i professional per trencar la soledat.
  • Fons per seguir ampliant el servei d’atenció actual als cuidadors.

I què volem fer en un futur proper?

  • Crear nous grups de suport per als cuidadors.
  • Engegar grups de gestió del dol.
  • Reforçar l’acompanyament dels nostres equips professionals als domicilis.

Amb aquestes propostes seguirem adaptant-nos a l’actual situació per seguir fent un acompanyament de qualitat i, sobretot, humà perquè, les persones són el primer per a nosaltres. I tu, ens ajudes a que no quedin en l’oblit?

L’equip de l’àrea d’Ajudar i Protegir també han volgut compartir unes paraules d’agraïment a partir de l’experiència que és treballar en una situació d’emergència.

Lourdes Montes

David Molina

Reyes Gastó

Alberto Rodríguez

Anna Salés

Sara Albaladejo