Ajuda a persones amb Alzheimer sense família, sense recursos, i maltractades

Per què et necessitem?

Aquest Giving Tuesday ets imprescindible perquè el Sr. Juan et necessita. El senyor Juan ens necessita.

Al juliol de 2013 el jutjat es va posar en contacte amb nosaltres: un home de 65 anys que patia una demència derivada de l’abús de l’alcohol, vivint al carrer, sense unes mínimes condicions de dignitat.
En Juan havia arribat sol des de Xile i no tenia cap mena de xarxa social ni familiar, es trobava totalment sol i desemparat… fins que vam canviar aquesta situació!

Aquesta situació inhumana no podia continuar: ens vam coordinar amb el jutjat per a poder cuidar-lo i assumir la seva tutela. També vam començar a realitzar les gestions necessàries perquè en Juan tingués un sostre sota el qual viure.
Per sort, era el principi de la fi d’aquell malson, i aviat vam aconseguir una plaça residencial per a ell! El nostre equip es va encarregar de fer-li visites a la residència, de sortir amb ell a passejar, d’acompanyar-lo i transformar el que eren moments de solitud en moments plens d’afecte i tendresa.

En Juan tampoc comptava amb ingressos per a poder cobrir cap de les seves necessitats bàsiques, ni amb cap mena d’ajuda o prestació. Per això, ens vam encarregar de què cadascuna d’aquestes necessitats estigués coberta: roba, productes d’higiene, diners de butxaca… és a dir, vam començar a vetllar per la seva qualitat de vida.

Com en el cas d’en Juan, des de 1988 ens hem trobat amb moltes altres persones afectades per Alzheimer o algun tipus de demència en una situació de vulnerabilitat extrema: persones sense família, persones sense recursos, persones maltractades, persones espoliades… i gràcies a la col·laboració d’institucions, donants i empreses ja hem pogut tutelar i cuidar a prop de 1.000 persones.

Què passaria si no existís Alzheimer Catalunya?

Hem tutelat a 980 persones diagnosticades d’algun tipus de demència, què hauria succeït amb elles si no existíssim?

Què hauria passat amb els 392 familiars que han passat pels nostres grups de suport per a cuidadors ajudant-los a gestionar i afrontar les diferents etapes?

Quanta gent s’hauria trobat sola si no haguéssim invertit més de 600.000 hores a acompanyar-los en el seu domicili, en la seva residència, per a passejar o per a anar al metge?

A qui haurien recorregut les més de 130 famílies que un dia, després d’un diagnòstic, es van trobar perdudes i necessitaven orientació, eines i molt suport?

Que puguem impulsar i mantenir els nostres programes i projectes d’ajuda a persones diagnosticades i les seves famílies, depèn de la col·laboració de persones com tu.

El cost que suposa cuidar a una persona durant un any ascendeix a uns 30.000€ per a garantir un dia a dia digne i de qualitat.

Sense tu, molts finals feliços no serien possible, per això aquesta 5a edició del Giving Tuesday volem que la ciutadania, institucions i empreses solidàries ens ajudin a recaptar 30.000€ per a poder cuidar i atendre una persona diagnosticada d’Alzheimer durant tot un any. Ens ajudes a ajudar?

I recorda que estem aquí per al que necessitis

Tu també vols ser un expert i rebre més informació sobre els grups de suport per a familiars gratuïts?

T’acaben de diagnosticar? Estàs cuidant d’una persona afectada? Vine i descobreix el nostre assessorament personalitzat gratuït

Gràcies a persones com tu, podem estar al costat de moltes famílies i oferir serveis gratuïts