“La persona diagnosticada ha de ser el centre de tota activitat”

Xerrades de sensibilització Alzheimer Catalunya

La presidenta d’Alzheimer Catalunya Fundació, Eulàlia Cucurella, ha participat durant el mes de novembre a dues xerrades amb l’objectiu de visibilitzar la tasca i el compromís de l’entitat per garantir la dignitat de la persona diagnosticada amb demència.

 

El primer acte va ser el dia 9 de novembre en el marc de la segona Jornada de Sensibilització Social a Campdevànol organitzada per l’ajuntament del municipi i en el qual hi van participar prop d’una cinquantena de persones. Sota el títol “Envellir i els reptes que planteja. Com ho vivim?” Cucurella va explicar l’evolució de les persones diagnosticades amb demència. La presidenta va remarcar que viure amb problemes de memòria té un gran impacte a la vida de les persones. Per això va destacar que un bon assessorament i acompanyament, tant per a la persona diagnosticada com per al seu entorn més proper, pot ser clau per garantir que les necessitats de la persona afectada per una demència siguin cobertes a través dels serveis més adequats.

 

Precisament aquesta visió de garantir la dignitat de la persona diagnosticada amb demència va centrar la ponència a Càritas del 18 de novembre titulada “L’atenció centrada en la persona”. En aquest cas, la presidenta Eulàlia Cucurella va reflexionar sobre si es tenen en compte els desitjos i les necessitats de la persona gran i també en com acompanyar-la. La presidenta va recordar que moltes vegades quan hi ha el diagnòstic només es dirigeixen al familiar i s’obliden de la persona en sí. Per això recorda que és important posar la persona diagnosticada en el centre de l’activitat. D’aquesta manera es podrà ajudar a que pugui entendre què és l’Alzheimer i com es desenvolupa ja que, tot i fer més de 100 anys que es va descobrir encara queda molt per investigar.

Alzheimer_Catalunya

Un altre dels aspectes que va voler remarcar és la voluntat de les persones diagnosticades. Si aquesta té una voluntat forta podrà fer que el desenvolupament de la demència sigui més lent “perquè la voluntat pot més que la malaltia” afirmava durant la ponència. Per últim la presidenta d’Alzheimer Catalunya va instar els partits polítics a que tinguin un paper més actiu en la lluita contra la demència en els pressupostos i també a l’hora de planificar els recursos públics davant les prop de 90 persones que hi van assistir.

I recorda que estem aquí per al que necessitis

Tu també vols ser un expert i rebre més informació sobre els grups de suport per a familiars gratuïts?

T’acaben de diagnosticar? Estàs cuidant d’una persona afectada? Vine i descobreix el nostre assessorament personalitzat gratuït

Gràcies a persones com tu, podem estar al costat de moltes famílies i oferir serveis gratuïts