En el que portem de 2022, des d’Alzheimer Catalunya Fundació s’han organitzat 4 trobades cuidadores. Aquestes activitats van sorgir l’any anterior com a espais de respir per a persones dedicades a la cura dels seus familiars. Algun dels objectius marcats van ser: oferir temps de desconnexió, relacionar-se amb altres persones en situacions similars i dedicar temps a la cultura i al lleure.

Aquest any s’han seguit realitzant trobades  cuidadores únicament per a familiars, però també se n’han ofert d’altres en les que han participat conjuntament amb les persones a les que cuiden. La intenció darrere d’aquesta decisió és normalitzar la demència, visibilitzar-la i no dividir a les persones segons si aquestes tenen un diagnòstic o no. El resultat ha sigut molt positiu tant a nivell d’assistència com de valoracions posteriors, és per això que tenim moltes ganes de seguir apostant per aquesta tipologia d’activitats durant el curs vinent.

A continuació, us compartim algunes de les fotografies realitzades durant les trobades cuidadores i les valoracions que han fet els assistents. Esperem retrobar-vos a tots i totes al setembre!

 

Visita al Recinte Modernista de Sant Pau

Trobades cuidadores 1

La primera Trobada Cuidadora de l’any va tenir lloc al Recinte Modernista de Sant Pau, allà vam visitar el seu interior i donar una volta pels jardins exteriors.

 

Taller musical a l’Auditori de Barcelona

Trobades cuidadores 2

A l’Auditori, vam poder gaudir d’una visita guiada pel Museu de la Música, en el que vam conèixer els detalls més interessants de molts instruments de diverses èpoques i països.

 

Visita a l’Aquarium

Trobades cuidadores 3

Amb l’arribada de la calor vam anar a un lloc ben refrescant, l’Aquarium de Barcelona, on vam poder conèixer les diverses espècies marines que viuen allà.

 

Ruta pel Museu Marítim

Trobada Cuidadora

L’última Trobada Cuidadora del curs va ser una visita guiada de la mà de Veles per l’Alzheimer al Museu Marítim de Barcelona. Allà vam conèixer anècdotes i històries de la mar.

 

Acabem la notícia amb el testimoni de la Marisa, una assistent a la visita del Museu Marítim:

 

“És la primera que vinc. He trobat recolzament de persones en la mateixa situació que jo. M’he sentit molt acollida i vull repetir per conèixer més als companys”.