nous cursos sobre Alzheimer i demències

Alzheimer Catalunya Fundació segueix apostant per la formació a professionals durant el primer trimestre de 2022 – 2023. És per això que ha programat nous cursos sobre Alzheimer, demències i altres temàtiques relacionades amb el benestar de les persones grans.

A continuació, podràs llegir les pròximes formacions ofertes i si t’interessa alguna o vols més informació, et convidem a omplir el formulari de contacte que trobaràs al final de la notícia.

 

Cursos de setembre

 • Intel·ligència emocional i Mindfulness

Dia 16. Durada de 5 h

En el curs d’Intel·ligència emocional i Mindfulness es facilitaran eines que ajudaran als professionals sanitaris a gestionar les emocions difícils associades al lloc de treball d’una manera eficaç, tot despertant la motivació per la professió sanitària.

D’una manera eminentment pràctica, descobrirem les barreres personals i facilitarem eines de gestió emocional, de comunicació i d’autoconeixement que ens ajudaran a resoldre les situacions potencialment problemàtiques a la feina i a la vida personal.

 

 • Tastet en Validació

Dia 28. Durada de 4 h

La Validació és un mètode de comunicació i de relació amb persones grans desorientades que pretén millorar la qualitat de vida de professionals i persones grans. En aquesta formació, donarem recursos i potenciarem habilitats per aplicar aquest mètode en situacions quotidianes que afronten les persones amb demència i les persones que les cuiden.

 

Cursos d’octubre

 • Primer mòdul d’Snoezelen

Dies 3, 4, 5 i 6.  Durada de 25 h

La metodologia Snoezelen és una intervenció global, destinada a proporcionar a les persones estímuls sensorials que els facilitin una sensació de benestar a partir de l’estimulació o relaxació. En aquesta formació aprendrem a utilitzar-lo per estimular a persones amb demència.

 

 • Teràpies no farmacològiques

Dia 18, 20, 25 i 28. Durada de 16 h

Les teràpies no farmacològiques són tractaments, científicament contrastats, que poden ser útils en el reforç de dèficits vinculats a la demència. Què cal estimular? Com s’ha de fer? Quins factors ens poden fer interferència? Quin pot ser el tipus d’intervenció pot ser més útil en cada cas? Aquestes són algunes de les qüestions a les que donarem resposta a través d’aquesta formació.

 

 • Estudi de la història de vida com a eina d’intervenció

Dies 24, 26 i 2 de novembre. Durada de 12 h

La història de vida és una tècnica narrativa que consisteix en l’elaboració d’un relat autobiogràfic amb una finalitat terapèutica. En aquest curs aprendrem a treballar la història de vida de les persones amb les que treballem per tal de fomentar la reminiscència i personalitzar el tracte cap a elles.

 

 • El Pla d’Atenció Individual i de Vida com a eix de l’atenció a la persona

Dia 26. Durada de 3 h

El Pla d’Atenció Individual i de Vida proposa millorar la qualitat de vida de les persones que necessiten atenció sociosanitària mitjançant la promoció de l’autonomia personal, el respecte al projecte vital i la humanització de les relacions entre professionals i persones usuàries i llurs familiars, tenint en consideració la seva autonomia i capacitat de presa de decisions. En aquesta formació aprendrem a crear un.

 

Cursos de novembre

 • Introducció a l’atenció de les persones amb demència

Dies 3, 7, 9 i 11. Durada de 20 h

La demència, i la malaltia d’Alzheimer concretament, és una patologia complexa que modifica la cognició, la personalitat i l’autonomia de la persona. Realitzar una bona intervenció amb les persones amb aquest diagnòstic no és sempre fàcil i com a professionals és necessari estar ben formats sobre l’evolució i simptomatologia habitual de la mateixa, així com conèixer tècniques que ens permetin millorar el seu benestar. Coneix els aspectes essencials de la malaltia i la seva gestió en aquesta formació.

 

 •  Envelliment i sexualitat

Dies 7 i 10. Durada de 8 h

La sexualitat forma part de la nostra vida des de que naixem fins al final. Existeixen certs estereotips en la societat que dificulten la visibilitat d’aquesta necessitat en les persones grans. En aquesta formació coneixerem els canvis que les persones experimenten a nivell de sexualitat al llarg del cicle vital, aprendrem a tenir en compte i respectar la sexualitat i la intimitat de les persones grans en els entorns residencials i trencarem amb els estereotips envers la sexualitat i les persones grans.

 

 •  Bones pràctiques

Dies 8, 14 i 15. Durada de 14 h

En el procés d’aquesta formació pràctica trobaràs estratègies per a reconèixer els comportaments més desafiants associats a la demència i eines per a poder acompanyar a la persona des de l’empatia.

 

 • Segon Mòdul d’Snoezelen

Dies 14, 15, 16 i 17. Durada de 25 h

En aquest segon mòdul d’Snoezelen, compaginarem teoria i pràctica i tindrem l’oportunitat de visitar una sala Snoezelen i realitzar pràctiques en el seu interior.

 

 • Estimulació basal

Dies 21, 22 i 23. Durada de 24 h

En aquest curs aprofundirem sobre el concepte d’estimulació basal, una metodologia basada en el contacte físic i la proximitat corporal i emocional, elements que esdevenen els mitjans centrals per potenciar la trobada amb l’altra persona, independentment de la seva edat, discapacitat, dificultats sensorials, coeficient intel·lectual, nivell d’activitat i capacitat comunicativa simbòlica.

 

Cursos de desembre

 • Tercer Mòdul d’Snoezelen

Dies 12, 13, 14 i 15. Durada de 25 h

Aquest tercer mòdul serà plenament pràctic. Cada participant haurà d’aplicar l’Snoezelen en un cas pràctic que finalment presentarà a la resta d’estudiants.

 

T’interessa algun dels nous cursos sobre Alzheimer i demències? Omple el següent formulari i contactarem amb tu per donar-te tots els detalls.

 

Formulari

 

  M'interessa la formació:
  Setembre

  Octubre

  Novembre

  Desembre

  Sí, he llegit, entenc i accepto l' Avís Legal i la Política de privadesa.