Noves edicions del Programa de suport al cuidador

Programa_suport_cuidador_Alzheimer_Catalunya

L’arribada del diagnòstic d’Alzheimer és un moment complex tant per a la persona diagnosticada com per a la persona que es convertirà en cuidador o cuidadora principal. I és en aquest moment que cal tenir clar que cal cuidar-se per cuidar. Però, com es pot fer? Com vèncer al “jo estic bé i no ho necessito”? Una eina clau és el Programa de suport al cuidador, un espai conduït per una psicòloga i una coach. El Programa de suport al cuidador té com a objectiu acompanyar els cuidadors i familiars per poder viure aquest repte en què es veuen immersos. Per això hem renovat, els grups de suport amb un nou format innovador per als cuidadors i familiars de persones diagnosticades amb Alzheimer.

Com es desenvoluparà el Programa de suport al cuidador?

Durant 12 sessions ajudarem als cuidadors a: entendre l’Alzheimer, aconseguir una major gestió emocional i millorar la comunicació amb la persona amb demència.

Aquest any comptarà amb una novetat: les persones podran triar un tema a treballar en profunditat durant totes les sessions. Aquest serà el que triïn majoritàriament les persones inscrites.

A més, permetrà intercanviar recursos i experiències amb persones en la mateixa situació, informar-se de recursos legals o conèixer les noves solucions tecnològiques que facilitin el dia a dia. Però també, formaràs part d’una comunitat de cuidadors amb qui podràs seguir intercanviant experiències més enllà del programa.

El programa aplica metodologies avançades sobre la base de la intel·ligència col·lectiva i es dissenyarà segons les necessitats de el grup. Per això s’organitzaran tallers, xerrades amb experts, cercles de conversa, coaching grupal i sortides generant un espai de confiança on els cuidadors puguin aprendre a cuidar-se.

Quan començarà?

Obrim tres grups. Un serà els dimarts per la tarda de 17 a 18:30 hores i començarà el 29 de setembre. El segon grup començarà l’1 d’octubre i es realitzarà els dijous en el mateix horari de tarda. I el tercer, començarà el 5 d’octubre en horari de matí d’11 a 12:30 hores.

A més, les persones interessades podran escollir la modalitat que més s’ajusta a les seves necessitats (presencial, online o mixte).

Com participar-hi?

Les persones interessades hauran d’omplir un formulari. Ho podran fer en línia o de forma presencial a Alzheimer Catalunya Fundació.

Per aquesta primera edició, es realitzarà un procés de selecció de 10 persones en base a la seva situació i motivació. Es requereix una assistència mínima a el 80% de les sessions.

El programa té un cost de 500 €/persona. No obstant, està subvencionat 100% per empreses patrocinadores, l’ajuntament de Barcelona i els socis / donants d’Alzheimer Catalunya Fundació sense cost addicional per als participants.

Qui organitza i t’acompanyarà Programa de suport al cuidador?

El programa està elaborat per Montse Tàrrech Tàrrech i Emilie Jacquetton. Tàrrech és psicòloga experta en grups de suport. Jacquetton és fundadora de la consultoria Ouiwin patrocinador professional de el programa, especialista en Salut col·laborativa, resiliència, coaching i agilitat.