Posem punt i final al Cicle No m’oblidis

 

 

Gràcies.

L’única manera de començar aquest post és agraint a totes les persones i organitzacions que han col·laborat en el desenvolupament del Cicle No m’oblidis.

Ahir, 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer, vam tancar un cicle d’activitats de cinc dies amb un acte solidari d’allò més especial. Vam poder commemorar un dia que no hauria d’existir al costat de totes aquelles persones que ens acompanyen a l’hora d’acomplir la missió de la nostra entitat: “donar orientació, suport i visibilitat a les persones amb demència i el seu entorn”.

El Cicle No m’oblidis va sorgir amb dos objectius clars: prendre consciència de la importància de revisar-se la memòria i fer visibles a les persones afectades per l’Alzheimer, tant de forma directa com indirecta.

Durant cinc dies hem organitzat diversos tallers, activitats i xerrades per tal de crear espais de respir, de formació i d’informació. És per això que es va realitzar un taller de ceràmica per a persones cuidadores de la mà del ceramista Alberto Aranda. Vam veure i fer un col·loqui de la pel·lícula Arrugas amb les intervencions de l’Eulàlia Cucurella, presidenta de la fundació. Es va fer un taller intergeneracional de reminiscència amb la professional Marian Del Hoyo i vam conversar amb quatre cuidadores dels seus familiars amb Alzheimer per saber com ho gestionen, allò que necessiten i com segueixen tirant endavant.

Paral·lelament, hem realitzat prop d’un centenar de proves de memòria, senzills tests no diagnòstics, per tal d’avaluar l’estat de la memòria dels participants. Molts d’ells els hem fet al Parc de la Sagrada Família durant el cap de setmana, on vam estar per donar-nos a conèixer entre els veïns i veïnes de Barcelona.

El tancament del cicle va tenir lloc ahir al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Allà es va realitzar la subhasta solidària d’una caixa que protegeix els records de 25 persones a les que acompanyem i que ha donat el nom al cicle d’activitats. També vam gaudir de l’actuació musical del cantant Marc Anglarill. La vetllada va ser el punt i final perfecte d’un cicle en el que hi hem invertit esforç, il·lusió i compromís.

A continuació, donem les gràcies a totes les persones i organitzacions que ho han fet possible:

 

  • Marc Anglarill
  • Alberto Montenegro
  • Gal·la Basora
  • Etty Flynn
  • Marc Morales
  • L’equip de la fundació

 

Sense vosaltres, aquesta aventura no hagués sigut possible.