El moment que tots esperàvem

Havia arribat el moment.

De manera oficiosa se’ns havia comunicat fa algunes setmanes que Alzheimer Catalunya Fundació havia rebut la Creu de Sant Jordi 2018 pels nostres 30 anys de trajectòria. Durant aquests dies previs al lliurament, una il·lusió compartida es respirava pels passadissos de la Fundació i el convenciment que la nostra feina de formigueta, per fi començava a ser visible.

S’acostava el moment, la cerimònia de lliurament s’havia programat per al dilluns 23 de juliol. Nervis, il·lusió, esperança, satisfacció per un treball ben fet, el record de tots i cadascun dels professionals que han passat per la nostra Fundació, tota la història d’aquests 30 anys amb les seves dificultats, objectius aconseguits i les més de 41.500 persones, familiars i professionals als que hem atès i format.

Havia arribat el moment.

Va arribar el dia

Ahir dilluns, la jornada de treball de tot l’equip va ser una mica diferent: era innegable que part dels nostres pensaments ja eren al Palau de la Música Catalana, on unes hores més tard viuríem un dels moments més emocionants de les nostres vides. Perquè no hem arribat aquí sols. Sinó gràcies també a la confiança que heu dipositat tots vosaltres.


Miembros del equipo momentos antes de comenzar el acto en Palau de la Música

I va arribar el moment.

Abans de les set de la tarda ja es podia veure a alguns dels nostres companys pels voltants del Palau. En uns minuts el carrer s’havia abarrotat, i desenes de persones esperàvem expectants.
Que bonic! Ja estàvem allà, la cerimònia anava a començar i… es van obrir les portes.

Una cerimònia per al record

Poques vegades un es pot imaginar a si mateix en un context com aquest. Un entorn ple d’art com és el Palau de la Música, ens va fer una rebuda càlida malgrat la seva grandesa. Anàvem pujant l’escala per accedir a la graderia en què ens havíem de situar i allò era increïble, com un somni. Somriures per tot arreu. Ambient de festa mesurada però sobretot de molta il·lusió, una il·lusió que s’encomanava. Va ser un d’aquells petits moments de felicitat que sempre voldrem atresorar.

Arribem als nostres seients, i com la resta del Palau al complet, ens vam posar de peu per rebre amb un gran aplaudiment a totes i cadascuna de les 30 persones i 24 entitats que més tard recollirien els seus guardons.

Parte del equipo momentos antes de comenzar el acto de entrega

Los premiados a las Creus de Sant Jordi 2018 acceden al Palau de la Música

I aquest va ser el camí que va fer Eulàlia Cucurella, la nostra presidenta; i en nom de tots els que formem Alzheimer Catalunya va ser l’encarregada de recollir la nostra Creu de Sant Jordi.

I va començar la gala. Una gala plena de moments màgics. Els discursos i la música es rellevaven.

I era impossible no parar-se a pensar en el que ens havia portat fins aquí, el que ens estava permetent viure aquest moment: era molt difícil no recordar-se de totes les persones afectades a les que hem acompanyat en aquest camí, als familiars que seguim rebent a la nostra seu, i als professionals que formem i que vetllen pels millors atencions.

Todo estaba a punto

Daba comienzo la gala

En definitiva, era impossible no emocionar-se pensant que Alzheimer Catalunya Fundació va començar sent un projecte petit i ara, 30 anys després, aquesta gran família ha crescut, amb molt d’esforç i hores de dedicació de grans professionals, i avui, gràcies al suport de tots els que vau decidir estar al nostre costat, és una realitat i estem molt orgullosos de poder desplegar programes d’ajuda per a millorar la qualitat de vida de tantes persones afectades per una demència, estar al costat de les famílies, i ser referents en la formació de professionals del sector.

Només una vegada més: gràcies!

I sí, va arribar el moment, ens va tocar: l’Eulàlia va recollir la nostra Creu de Sant Jordi 2018, lliurada pel president de la Generalitat de Catalunya, Molt Honorable Sr. Quim Torra i Pla, i davant l’ovació i els aplaudiments, va oferir a tothom aquest reconeixement, perquè també és el vostre.

Momento en el que nuestra presidenta, Eulàlia, recoge la Creu de Sant Jordi

Ens vam abraçar emocionats, somrèiem i se’ns van barrejar milions de sentiments, sentiments que fan que avui el cos ens demani seguir donant el millor de nosaltres, convençuts que aquest treball nostre val la pena, que l’Alzheimer i tot el seu entorn mereix tota la nostra dedicació.

Donar-vos les gràcies una vegada més i com aquest reconeixement també és vostre, us convidem a veure la placa a la nostra seu quan vulgueu. GRÀCIES!