Pels somnis complerts!

Un dels nostres desitjos més forts és facilitar que persones amb Alzheimer puguin complir els seus somnis. I aquest any hem treballat perquè cadascuna de les persones a les que acompanyem puguin ser protagonistes dels seus somnis. Gràcies per donar-nos l’oportunitat de complir-los.

Somnis complerts

Inés i Pancho

Inés havia tingut gos. Fa uns anys el va perdre, però sempre es va quedar amb el sentiment de tenir un altre can amb el qual compartir bons moments. I ens vam posar en marxa perquè la Inés complís el seu somni. Gràcies a la col·laboració amb la Fundació Hope & Help vam fer que fos un somni complert. Ara la Inés gaudeix amb el Pancho. Tots dos han establert un vincle afectiu únic, aprofiten el temps passejant i la Inés s’ha contagiat de l’alegria del Pancho.

Ines i Pancho

Teresa i el seu dolç aniversari

La Teresa volia un aniversari especial. I la millor manera de fer-ho era degustar un bon menjar en un restaurant. Va arribar el seu aniversari i la Teresa va organitzar aquest dia. Va escollir el lloc i com a bona amfitriona a la qual li agrada també una bona conversa celebrem aquest dia.

D’aquesta manera la Teresa va poder sortir de casa, ser autònoma a l’hora de preparar la sortida i també mantenir la seva identitat.

Teresa

Cayetano i el futbol

El cas del Cayetano és també únic. Apassionat del futbol i del barça va complir el seu somni de tenir la samarreta del seu equip favorit. Però el somni complert no s’acaba aquí. Gràcies als tallers de reminiscència que participa vam descobrir que anar a el camp a veure un partit de futbol era una de les coses que també enyorava. Així que, complim el seu desig d’anar a camp. I és que les sessions de reminiscència són un gran aliat tant per a la persona diagnosticada amb Alzheimer com per a les persones del seu entorn per tornar a connectar amb les persones amb Alzheimer.

Cayetano va agrair i es va sentir molt orgullós de poder recordar i compartir amb tots la història de club.

Cayetano

Àngel i la boxa

Amb l’Àngel la seva història de vida ens va portar cap a la boxa. El seu oncle va ser qui li va inculcar aquesta passió des de petit. Per això, l’Àngel havia destinat molt de temps de la seva vida a aquest esport i representava una ocupació molt significativa per a ell. Coneixent la seva afició, l’Àngel es va tornar a posar els guants i boxejar reportant beneficis per a la seva autoestima i apoderament. Però també vam veure com torna a sentir-se amb energia i força.

Ángel

Ascensió de viatge

Per l’Ascensió és cert que l’edat és un nombre i res més. Amb 94 anys i amb por de viatjar en vaixell, el seu desig era fer un creuer pel mediterrani. Així que va pujar al vaixell i va solcar els mars de la companyia del seu fill. Un viatge de 9 dies que li va donar autonomia i empoderament per preparar aquestes vacances somiades. De fet, ja està planificant les següents.

Ascensión

Damià i la seva terra natal

Fa més de 20 anys el Damià va complir un dels seus somnis: tenir una casa a Flix. Aquesta segona residència havia sigut per a ell un lloc on visitava habitualment durant diferents èpoques de l’any. Però darrerarment, no podía anar. Damià sentia nostàlgia de la seva casa però també mostrava preocupació per com estaria la casa. Així que es va organitzar un viatge perquè Damià veiés la seva casa i passés el dia a Flix. Una sortida que va permetre al Damià sentir-se tranquil.Damián

Montserrat i Manolo Escobar

La música és un element que també marca la història de vida de la persona. I aquest és el cas de la Montserrat. Des de molt jove ha estat fan de Manolo Escobar i ha tingut l’oportunitat de conèixer-lo personalment. Ha assistit a nombrosos concerts i això queda patent a la seva habitació. És un petit museu d’homenatge al seu ídol.

Per això, l’hem acompanyat a mantenir viva aquesta passió amb fotografies i un equip de música per reproduir les seves cançons. Amb això hem aconseguit mantenir la identitat de la Montserrat connectant amb la seva vivència significativa i tornar a sentir el que la música li ha transmès durant tots aquests anys.

Montserrat

Encara que l’Alzheimer avanci, les persones diagnosticades segueixen tenint els seus somnis i il·lusions intactes. Un viatge, una celebració d’aniversari, tornar a boxejar, el futbol … són situacions habituals i que, per tenir Alzheimer, no s’han de convertir en excepcionals.

Així que, són somnis o realitat?