Recuperar vivències amb la Reminiscència

Reminiscència_Alzheimer Catalunya Fundació

 

“És una passada que amb un objecte, una olor… pugui connectar amb un fet que no recordava”. I és que l’objectiu principal de recuperar vivències amb la Reminiscència es va complir en el taller dirigit a cuidadors.

Taller de Reminiscència per a famílies

Durant dos matins, les participants del Taller de Reminiscència per a famílies d’Alzheimer Catalunya Fundació van poder conèixer aquesta tècnica i com aplicar-la amb els seus familiars. Per això, a la primera sessió es va realitzar una breu introducció sobre la Reminiscència i el que es pot aconseguir amb ella.

El segon dia va ser una sessió més pràctica amb l’elaboració de la caixa de vida. Una eina, dissenyada exclusivament per a cada persona amb demència i que conté diferents elements i objectes de la vida quotidiana. Aquesta es converteix en una eina clau per facilitar la comunicació a través dels records que formen part de la història de vida de la persona amb demència. I és que una fotografia de quan era jove, un llibre, una figura pot fer que el familiar pugui recordar alguna història o vivència que fomentin la seva identitat a través dels records.

L’experiència de les participants

La valoració del curs per part de les participants ha estat molt positiva. De fet, han destacat que el taller els ha servit per saber com tractar el seu propi familiar i no qüestionar el seus propis records. A més també ha sigut un gran descobriment per a elles mateixes. Han pogut recordar com va ser la seva infància i, fins i tot, reconciliar-se amb el seu propi passat. I és que el fet de construir una caixa de vida obre un ventall d’experiències passades que permet que tots els protagonistes hi connectin i puguin reviure conjuntament aquells moments.