Alzheimer Catalunya Fundació se suma  i dona suport al projecte “Compassats”

Compassats_Alzheimer Catalunya Fundació

Ja està en marxa el projecte Compassats, una iniciativa que compta amb el suport d’Alzheimer Catalunya Fundació i que ha impulsat desinteressadament “SINGULAR, Música i Alzheimer”, una consultora especialitzada en musicoteràpia per a persones afectades de demències i els seus cuidadors.

D’aquesta manera, musicoterapeutes i músics voluntaris s’han unit desinteressadament per acompanyar els afectats d’Alzheimer i als seus cuidadors. D’aquesta manera, se’ls fa arribar suggeriments terapèutics acompanyats de música, ara que no poden relacionar-se més enllà de casa.

Compassats

La iniciativa s’ha posat en marxa a través de la pàgina web i de les xarxes socials amb el hastag #compassats.

A través de les xarxes socials (Facebook, Twitter @compassats i pàgina web) i mitjançant petits vídeos, es proposen diverses activitats amb base musicoterapèutica, pensades per estimular aspectes socials, cognitius i físics, i millorar el benestar de cuidador i afectat.

Les activitats van precedides d’interpretacions musicals gravades per músics voluntaris de totes les edats i estils, que aporten el seu talent i escalf per fer arribar els beneficis de la música a casa dels afectats per l’Alzheimer.

D’on neix Compassats?

La iniciativa, que va néixer de manera molt senzilla, compta amb l’adhesió de més d’una vintena d’organitzacions, professionals i persones del món de la salut, la televisió, el periodisme i l’àmbit cultural.

Mónica de Castro, musicoterapeuta clínica impulsora d’aquest projecte, explica que “la idea va néixer de la meva inquietud davant la suspensió sobtada dels programes de musicoteràpia que fem habitualment en centres de dia, hospitals de dia i residències, amb persones que viuen un procés de demència, conscient dels beneficis que els hi reporten”.

“Sabent l’impacte que té pel benestar del cuidador conviure amb una persona amb deteriorament cognitiu, i el repte que pot representar en un moment així, vaig valorar la possibilitat d’arribar no només a les persones a qui acompanyem regularment, sinó a la resta d’afectats de demència i cuidadors, que ara estan a casa confinats, i que són molts”, afegeix.

Altres iniciatives per fer durant el confinament amb una persona amb Alzheimer

Aquests dies de confinament és important per als cuidadors i cuidadores saber què fer amb una persona Alzheimer. Per això recuperem algunes propostes d’exercicis i activitats que podeu fer des de casa. I recordeu, que és molt important treballar l’orientació espacial i temporal. Us deixem alguns consells per treballar-ho.