Què fer aquests dies de confinament?

Què fer en època de confinament?_Alzheimer Catalunya Fundació

Amb la declaració de l’estat d’alarma pel COVID-19, una de les mesures principals és el confinament de les persones, especialment aquelles que siguin de risc, com és el cas de les persones majors de 65 anys. L’Alzheimer és una malaltia que comença a aparèixer en aquesta franja d’edat. Per això és molt important seguir les recomanacions del Departament de Salut i del Ministeri de Sanitat d’Espanya.

Què ens implica el confinament?

Aquesta mesura implica canvis de rutines en el nostre dia a dia. No podrem sortir al carrer, ja sigui per passejar, assistir al centre de dia o visitar familiars i amics. Per això és important cuidar-se més que mai aquests dies.

Què podem fer amb una persona amb Alzheimer sinó sortim de casa?

L’Organització Mundial de la Salut recomana que se’ls expliqui, de manera simple, el que està passant. Caldrà fer-ho d’una manera senzilla i comprensible i repetir les vegades que sigui necessari sempre des de la tranquil·litat i sense caure en el pensament que ho pregunta expressament.

Per gestionar millor aquesta nova situació podem dissenyar una nova rutina adaptada a la situació actual. En aquesta podem marcar les tasques de llevar-se, d’higiene, d’activitats cognitives i físiques, d’àpats i hora d’anar a dormir. Caldrà que dissenyeu per franges del dia què fareu a cadascuna d’elles. Així no haureu d’improvisar i us serà més fàcil invertir-les si cal segons la situació. Recordeu que, per les persones amb demència és molt important tenir una estructura i aquesta planificació us beneficiarà.

Us deixem en aquest article alguns exercicis o recursos amb els que podeu complementar la vostra planificació.