Parlem de l’abús i maltractament en persones grans

Especial Maltractament _Alzheimer Catalunya Fundació
Coincidint amb el Dia del Mundial de la Presa de Consciencia de l’Abús i el Maltractament en persones grans, des d’Alzheimer Catalunya Fundació hem preparat aquest especial maltractament per donar a conèixer aquesta realitat.

Per això, s’han elaborat diferents articles on podreu aprofundir en què és el maltractament en persones grans, la incidència que trobem al nostre país i també les causes més habituals per no detectar aquestes situacions.

Seguirem analitzant les causes del maltractament analitzant el context sociodemogràfic, socioeconòmic i sociocultural. Un cop tinguem aquest marc, aprofundirem en una de les expressions més habituals del maltractament a persones grans: l’edatisme i l’impacte en les persones.

Davant de situacions d’abús o de maltractament és important conèixer quins recursos legals existents trobem al nostre país.

També analitzarem cap a on ha d’anar el bon tracte per part dels professionals que acompanyen persones grans. Per acabar, analitzarem si el COVID19 ha generat o no pràctiques d’abús cap a les persones majors de 65 anys.